La línia de molt alta tensió travessarà el Pirineu per un túnel situat a 150 metres a l'est del TAV

L'alcalde de la Jonquera avisa que el traçat de la MAT s'haurà d'allunyar del municipi

El mes de març de l'any passat es va saber que el soterrament de la MAT en el tram de Santa Llogaia d'Àlguema a Baixàs seguiria el traçat del TAV i de l'autopista, i que suposaria l'obertura d'un altre túnel per travessar el Pirineu, però no s'havia concretat el pas exacte. En una reunió entre l'empresa elèctrica RTE, els alcaldes nord-catalans afectats i la plataforma Non à la THT es va explicar que el traçat escollit farà passar el túnel a uns 150 metres a l'est del TAV, és a dir, per l'espai que deixen el tren i l'autopista.

Falta d'informació

Un dels portaveus de la plataforma No a la MAT, Joan Martí, que va assistir a la reunió, ha explicat que a la banda nord-catalana s'està concretant molt el traçat, mentre que a la banda sud no se sap res. Per la plataforma, i també pels alcaldes gironins afectats, s'estan fent diferències a un costat i l'altre dels Pirineus. Precisament, els col·lectius de la Catalunya del Nord, Sydeco i Non à la THT, també coincideixen que hi ha manca de transparència al traçat gironí i asseguren que faran alguna acció per reivindicar que hi hagi més informació

Coincideix amb la queixa l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, que ha explicat que té constància que el túnel passarà per l'est del TAV pels ajuntaments nord-catalans. Cabezas adverteix que el traçat cap al sud haurà de seguir per l'oest del tren d'alta velocitat perquè si no la rasa de la MAT passaria massa a prop del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona