Olot reclama les obres que la situïn a 20 minuts del servei de rodalies a Torelló i del TAV a Figueres

El ple debat avui el paquet de millores i la petició oficial al govern i a Foment

El regidor d'Urbanisme d'Olot, Joan Albesa, ha recordat que amb l'obertura del túnel de Bracons Torelló està a vint minuts amb cotxe d'Olot i que, si el Ministeri de Foment desdobla com té previst el tram entre Besalú i Figures de l'A-26, també estarà a vint minuts de la futura estació del TAV de la capital altempordanesa. Cal recordar que, actualment, entre Olot i Besalú ja hi ha una autovia. L'Ajuntament d'Olot vol que s'executin les millores que calen perquè el trajecte entre les estacions de Torelló i Figueres sigui de només vint minuts. En el primer cas, es tracta de tenir pròxima la xarxa de rodalies i, en el segon, el tren d'alta velocitat i el convencional de la línia de Portbou.

Albesa ha explicat que fa temps que manté converses amb l'Ajuntament de Torelló sobre la nova estació intermodal –tren i transport per carretera– que es construirà a prop de l'eix de Bracons. A més, ha recordat que sempre han donat suport a l'opció oest de la nova estació de Figueres-Vilafant, per la major proximitat a la capital garrotxina.

El regidor d'Urbanisme d'Olot ha manifestat que les propostes de l'equip de govern es fan en el marc de les obres avançades del TAV entre el túnel fronterer i Girona, i les previsions del Pacte Nacional d'Infraestructures que preveu la priorització de la millora de la línia fèrria de Puigcerdà amb el desdoblament entre Barcelona i Vic en una primera fase.

Joan Albesa ha recordat que Olot i la Garrotxa han quedat fora de l'Eix Transversal Ferroviari, tot i que un estudi encarregat per l'Ajuntament a Ramon Prat, Francesc Canalias, Xavier Canosa i Ramon Foret demostrava la viabilitat del seu pas per la Garrotxa incloent-hi un ramal per Banyoles. A més, hi ha afegit que les peticions de l'Ajuntament es formulen tenint en compte que Olot és una de les poques ciutats capital de comarca de Catalunya sense servei ferroviari.

En la proposta d'acord del ple, es planteja demanar a Política Territorial que acceleri el desdoblament de la via fins a Torelló i la construcció de l'estació d'aquest municipi; que juntament amb Foment resolguin els accessos a l'estació i a la de Figueres, i donar suport a la proposta de l'Ajuntament de Torelló pel que fa a les actuacions adreçades a la creació d'una nova estació intermodal, en una situació propera a la carretera Vic- Olot, per al servei de la línia ferroviària de rodalies. El portaveu de CiU a l'oposició d'Olot, Josep Maria Corominas, ha lamentat que l'equip de govern es resigni a perdre l'Eix Transversal Ferroviari i ha dit que hi continuaran treballant.

EL PROTAGONISTA

JOAN ALBESA
regidor d'urbanisme d'olot
El responsable polític de l'Urbanisme olotí manté que l'equip de govern únicament reclama que s'acceleri allò que ja es preveu al Pacte Nacional d'Infraestructures i que s'enllesteixi el desdoblament de la connexió entre Besalú i Figueres, també ja prevista.

Els estudis, aquest any

El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ha donat la raó amb declaracions a El Punt a les peticions de l'Ajuntament d'Olot, que ha qualificat d'intel·ligents i pràctiques. Nadal ha indicat que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques iniciarà els estudis informatius i d'impacte pertinents per al desdoblament de la via de la línia de Puigcerdà entre Barcelona i Torelló. A més, hi ha afegit que en una segona fase s'ha de prioritzar continuar aquest desdoblament fins a Ripoll, tenint en compte que hi ha la possibilitat que els Pirineus acullin uns jocs olímpics d'hivern. Manel Nadal va dir que esperava que aquest mateix any es puguin començar els tràmits i estudis pertinents de les obres que, si no hi ha entrebancs, s'iniciarien dintre de tres anys. El secretari per a la Mobilitat, a més, hi ha afegit que fa temps que treballen de forma conjunta amb l'Ajuntament de Torelló per definir la nova estació intermodal que s'ha de construir al municipi, i per a la qual ja hi ha uns terrenys preparats a prop de l'actual eix de Bracons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona