Unanimitat en el ple d'Olot per reclamar millores que situïn les estacions del tren de Torelló i Figueres a vint minuts de cotxe

Tots els grups del ple d'Olot van votar a favor de reclamar a la Generalitat que acceleri el desdoblament de la línia fèrria de Puigcerdà a Torelló i la construcció de les estacions d'aquest municipi i de Figueres, perquè siguin els referents de la capital garrotxina de rodalies i del TAV i de la línia convencional de Portbou, respectivament. Si es milloren els accessos a aquestes estacions, els olotins només hauran de fer un desplaçament de vint minuts en cotxe. Tots també van coincidir a reclamar un servei d'autobusos que enllaci Olot amb aquestes futures estacions. El regidor d'Urbanisme, Joan Albesa (PSC), va destacar que l'Ajuntament va ser al debat de l'eix transversal ferroviari amb un estudi coherent que justificava el pas d'aquest tren per la Garrotxa, cosa que finalment s'ha rebutjat. Es va mostrar d'acord que cal tancar el cercle amb un servei d'autobusos llançadora i va recordar que el projecte de l'eix transversal ferroviari preveu un tren lleuger entre Olot i Girona. Joaquim de Trincheria (PP) va trobar encertada la proposta de l'equip de govern del PSC-ApG i va dir que la comarca no podria suportar el pas d'una altra infraestructura. Moisès Font (PxC) va dir que esperava que tot plegat no fos un foc d'encenalls. Jordi Coma (ERC) va recordar que ells sempre han defensat únicament un tren lleuger fins a Girona. Josep Maria Corominas (CiU) es va mostrar a favor de la proposta del govern local, però va afirmar que costa assimilar que Olot és de les poques capitals comarcals del país sense tren, i va dir que continuaran reivindicant l'eix transversal ferroviari. Llorenç Planagumà (ApG) va recordar la importància que tindrà el tren en el transport futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona