Infraestructures i serveis

Portes obertes al nou centre de la gent gran de la Vall d’en Bas

L’Ajuntament i la concessionària conviden els veïns a visitar-lo per generar tranquil·litat

Ha estat vuit anys aturat i només amb l’estructura aixecada

El centre de dia i geriàtric de la Vall d’en Bas entrarà en servei a l’estiu –la data s’ha de concretar– després que les obres hagin estat aturades durant vuit anys.

Dissabte vinent, l’Ajuntament i l’empresa concessionària del servei han organitzat una matinal de portes obertes amb l’objectiu que els veïns puguin conèixer les funcionalitats del nou equipament i, en paraules de l’alcalde, Lluís Amat, per generar tranquil·litat. I és que durant vuit anys han vist una estructura palplantada a prop de la carretera dels Hostalets, sense moviments d’obres, i no han avançat fins fa relativament pocs mesos.

De fet, el projecte es va desencallar quan el nou Ajuntament va fer una concessió per 40 anys a l’empresa familiar Mirador de l’Estany, que gestiona un centre per a la gent gran a Banyoles. Aquesta empresa ha invertit prop d’un milió d’euros en la construcció de l’interior del nou edifici de la Vall d’en Bas i en la instal·lació de tots els serveis.

El centre s’anomenarà Mirador del Puigsacalm i té dues parts, els dos pisos destinats a la residència, per una banda, i el centre de dia, per l’altra. Estan units per la recepció, a la planta baixa, i per la sala d’estar del primer pis, amb vistes sobre la serralada de Santa Magdalena i el Puigsacalm. L’accés s’habilitarà des de la carretera dels Hostalets, la de Rupit, on també s’habilitarà un aparcament per a vehicles.

El director del Mirador del Puigsacalm, Marc Roca, ha informat que ara es posarà en marxa amb una capacitat per a 40 residents, tot i que la capacitat es doblarà quan calgui. Es tracta de places vinculades a la llei de dependència, i l’Ajuntament està negociant que siguin concertades.

El centre de dia també tindrà capacitat per a una quarantena de persones, tot i que l’espai en pot acollir més del doble. Així mateix, hi haurà el menjador, la cuina, la bugaderia, el gimnàs i dependències per a l’atenció als usuaris. Roca ha remarcat que l’objectiu és donar una atenció personalitzada i molt familiar als usuaris.

LA XIFRA

40
persones
són les que podrà acollir la zona de residència de la gent gran de la Vall d’en Bas en la primera fase.

LA FRASE

El nou centre no serà un bolet enmig de la vall, sinó que estarà integrat en la vida del municipi
Lluís Amat
Alcalde de la Vall d’en Bas

A Sant Feliu de Pallerols, també estrenen centre

A Sant Feliu de Pallerols, el cap de setmana passat, prop de cinc-centes persones van participar en l’acte d’inauguració del centre de serveis per a la gent gran del municipi, situat al sector de Ca les Hermanes i batejat amb el nom de La Salut. L’alcalde, Joan Casas, va remarcar que la inauguració d’aquest equipament significa la culminació del projecte nascut a partir de l’any 1994 amb l’ objectiu clar d’oferir un servei integral i de qualitat a la gent gran de Sant Feliu i la rodalia. “Tot el projecte s’ha anat gestant al llarg de dues dècades i pas a pas s’han anat assolint els propòsits marcats: casal de la gent gran, centre de dia i, finalment, el centre de serveis per a la gent gran La Salut”, ha recordat l’alcalde. I hi ha afegit: “Aquest últim s’ha aconseguit amb molt d’esforç i insistència per part de l’Ajuntament, que ha hagut de superar tots els passos legals i els diversos obstacles sorgits al llarg d’aquest trajecte.”

En el ple del mes de novembre del 2016 es va adjudicar l’obra i la gestió a l’empresa Gaavoc, SL. En espera d’algunes gestions administratives, el centre es posarà en marxa a principis d’abril. En la primera fase tindrà capacitat per a 21 usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona