Planifiquen un tercer carril a l'autopista nord-catalana i Acesa el descarta per ara a la Jonquera

Les obres es preveuen a llarg termini, perquè primer s'ampliarà la part de Perpinyà

Quan Acesa va presentar les reivindicades obres d'ampliació de l'autopista a les comarques gironines, el projecte que comença a Maçanet de la Selva s'acabava a la Jonquera. A la pregunta sobre el tram des del nucli de la Jonquera fins a la duana, Acesa va explicar que el Ministeri de Foment el considera complicat per l'orografia. A més, el fet que ASF no tingui previst fer la seva part del tram transfronterer fins com a mínim al 2012 hagués provocat que una via de tres carrils desemboqués en una de dos, complicant la circulació. A més, Acesa es va mostrar partidària de la coordinació amb l'Estat francès abans de construir el tercer carril per sentit en aquest tram. Segons ha publicat, però, el diari L'Indépendant, la concessionària ASF (Autoroutes du Sud de la France) ja ha acordat amb l'Estat francès l'execució dels treballs de l'autopista A-9. Començaran a la circumval·lació de Perpinyà el 2011 i s'acabaran el 2013, amb un cost de 220 milions d'euros que finançarà la concessionària. El següent pas serà l'ampliació entre Perpinyà Sud i el Boló, amb les mateixes condicions de tres carrils per sentit que es faran a Perpinyà. El tram entre el Boló i la Jonquera també està previst, però serà l'últim que es farà.

Acesa ha confirmat que ara mateix aquestes obres no els afecten en la seva planificació, perquè el tram transfronterer es preveu a molt llarg termini. Tot i això, han reconegut que no han parlat encara amb ASF i que l'objectiu, ara mateix, és complir els terminis dels trams de Maçanet fins a la Jonquera.

Complint el calendari

A principis d'aquest mes van començar les obres als dos trams nord de l'autopista, els que van de Vilademuls fins a la Jonquera. Els treballs s'efectuaran igual que s'estan fent els del tram Maçanet-Fornells, i està previst que s'acabin el tercer trimestre del 2011. Pel que fa a aquest tram sud, que és el que es va començar a fer primer, per Setmana Santa Acesa ha confirmat que obrirà el tram Fornells-Riudellots, mentre que la resta de l'ampliació fins a Maçanet de la Selva funcionarà el juliol. Ara només queda començar el tram de quatre carrils per sentit de circumval·lació de Girona, amb els nous accessos, que es vol que s'acabi a principis del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona