Viladecavalls insta l'Estat que s'urbanitzi la cobertura de la B-40

L'Ajuntament de Viladecavalls va denunciar ahir que, en els últims tres mesos i mig, no ha rebut cap informació del Ministeri de Foment sobre la urbanització de la cobertura del quart cinturó al seu pas pel barri de Can Trias. En una reunió celebrada el 18 de novembre passat amb els responsables estatals, aquests es van comprometre davant l'alcaldessa del municipi, Regina Parellada, i del primer tinent d'alcalde, Josep Faure, a acabar l'obra. Parellada es va reunir dimarts amb els veïns de Can Trias, que li van transmetre el seu descontentament amb el desenvolupament de les obres i per la falta d'informació. «Diuen que està en marxa, però no en sabem res més», lamentava ahir Parellada. L'acord a què va arribar l'alcaldessa amb Foment és que s'urbanitzaria la zona afectada i el Pintor Greco, que havia quedat malmès pel pas dels camions. A més, s'enjardinaria l'espai que quedava entre les plataformes i el carrers. Al projecte, s'hi podrien incloure fins i tot pistes de petanca o de bàsquet i un aparcament. El pressupost de l'obra, a càrrec de Copcisa, era d'uns 130 milions d'euros.

Ara, de les sis plataformes previstes per a la cobertura del cinturó a Can Trias, la darrera també ha estat construïda però no ha estat adherida a l'autovia C-58, amb la consegüent problemàtica de mobilitat que comportarà en un futur proper. A més, el camí que uneix el barri de Sant Miquel de Guanteres amb Can Trias no s'ha adequat, tot i que hi ha el compromís de fer-ho.

De forma paral·lela, la regidoria de Medi Ambient va iniciar les gestions per crear una comissió de seguiment de les obres amb el Ministeri Foment i el Departament de Medi Ambient. «De moment, només m'ha respost Foment», va constatar l'alcaldessa.

El 16 de febrer passat, l'Ajuntament de Viladecavalls va rebre la resposta del Ministeri de Foment, advertint-li que la informació sobre l'estat de les obres del quart cinturó i la seva afectació al municipi recau sobre la demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya. Amb aquesta afirmació, el consistori va considerar que la iniciativa de crear la comissió quedava desvirtuada, perquè perdia bona part del seu sentit. A més, l'Ajuntament ha notificat a Foment el problema que suposa en els dies de pluja la circulació dels camions i de la maquinària derivada de l'obra per la carretera B-120 pel fang que genera. Des de l'Estat, però, només se n'ha donat una solució parcial. Malgrat tot, Parellada no tem perquè la urbanització no s'acabi executant. «Sempre han complert el que han promès», va afegir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.