Infraestructures i serveis

SOCIETAT

Malgrat de Mar i Blanes tornen a estar unides per carretera

Des d’ahir ja es pot tornar a circular per carretera entre Malgrat de Mar i Blanes. El nou pont sobre el riu Tordera que connecta tots dos municipis es va posar en servei ahir, i substitueix l’anterior infraestructura, que va quedar malmesa pel temporal Glòria el gener passat. De mitjana hi circulaven 8.000 vehicles al dia. El nou pont té dos carrils més amples i també hi ha un vial per a vianants i ciclistes. El cost de les obres ha estat de 4,6 milions d’euros, que ha assumit el Departament de Territori i Sostenibilitat. Tot i la posada en funcionament del pont, encara cal acabar les obres, amb tasques de jardineria i d’altra mena, feines que s’acabaran durant el desembre. Si per carretera s’ha restablert la connexió, no passa el mateix encara amb el tren. El temporal també es va endur la connexió ferroviària, i Adif preveu que cap a final d’any aquesta pugui estar acabada.

El conseller Damià Calvet va explicar ahir que en la nova infraestructura hi ha una “millora hidràulica” perquè, de fet, la construcció és més alta i té uns pilars més arrelats al terreny, fet que permetrà resistir futures riuades. El conseller va remarcar la nova situació provocada pel canvi climàtic: “En els propers anys aquests fenòmens seran més freqüents del que estàvem acostumats a veure”, i que per això cal “adaptar” les infraestructures a la nova situació. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va aprofitar per criticar Adif en relació amb el pont del tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona