Infraestructures

Santa Susanna aconsegueix que l'Estat li pagui per l'IBI endarrerit de la C-32

Una sentència n'estableix la quantitat, que és de 700.000 euros i abarca del 2003 al 2007

«Més que bona notícia, és boníssima.» L'alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal (CiU), no amagava ahir la seva satisfacció per una sentència que s'ha fet esperar. Tot i això, recorda que la demanda inicial pujava a 1.133.000 euros, perquè es reclamava l'IBI de l'autopista des del 1996. «No ha estat possible perquè ens van assegurar que després de tant de temps ja havia prescrit», va comentar Monreal. Al contrari que altres ajuntaments del Maresme pels quals també passa l'autopista C-32, que van deixar a les mans de l'Oficina de Gestió Tributària (OGT) la gestió dels contenciosos amb l'Estat; el consistori susannenc va preferir anar en solitari.

Des del 2007

Segons recorda Monreal, la reclamació de l'IBI de l'autopista va ser una de les primeres accions que va prendre tan bon punt va rebre la vara d'alcalde. «Vaig demanar al secretari com és que l'Ajuntament havia anat aplicant la bonificació del 95% de l'IBI a l'empresa titular de la concessió, tal com marcava la llei, però que aquesta bonificació no havia estat mai compensada per l'Estat, com també preveia la llei», assenyala l'alcalde.

Juntament amb el secretari, Miquel Colom, Josep Monreal va encetar la via judicial que ha acabat ara amb la sentència favorable al consistori. A la quantitat establerta pel TSJM, que l'Estat pot recórrer al Tribunal Suprem, l'Ajuntament «confia afegir els més de 300.000 euros dels exercicis 2008 i 2009». Aquesta quantitat correspon a recursos «que encara es troben en tràmit i que és previsible que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) també resolgui a favor del municipi». La quantitat que l'Ajuntament espera obtenir, doncs, durant aquest any 2010 pot superar de llarg el milió d'euros.

Diners per a inversions

La quantitat rebuda gràcies a la sentència, que des del consistori esperen que no es demori gaire, es destinarà íntegrament a inversions. «Estem immersos en un pla de sanejament que ens impedeix fer grans inversions si no disposem dels diners per fer-les; per tant, la quantitat corresponent a l'IBI de l'autopista permetrà tirar endavant projectes aturats», assenyala l'alcalde.

En aquest sentit, la principal iniciativa beneficiada serà la del centre cívic, un equipament que té un cost global de 2,8 milions d'euros i una subvenció del PUOSC d'1,1 milions que obliga a executar-lo el 2010. Per l'alcalde, es tracta de donar forma finalment a un dels projectes més esperats del mandat i «del qual en seran directament beneficiaris els ciutadans».

Al centre cívic s'han de reunir tots els col·lectius del poble, des dels joves fins a la gent gran, i amb aquest objectiu a l'immoble es preveu una biblioteca, un casal d'avis, sales polivalents, tallers i el casal jove. S'aixecarà a uns terrenys paral·lels a la carretera N-II.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona