Infraestructures i serveis

L’ACA aprova el projecte de la depuradora de Pau

Les obres costaran uns 3 milions i els treballs haurien de començar el 2021

El projecte de construcció d’una nova depuradora al municipi de Pau, llargament reivindicat, s’ha finalment desencallat: l’Ajuntament ha anunciat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat definitivament el projecte constructiu del sanejament i la depuració de Pau i els Olivars de Pau per un import de 2.422.522,83 euros (IVA exclòs) i es finançarà totalment per l’ACA. L’alcalde, Pere Maluquer, confia que els treballs s’executaran aquest 2021. La instal·lació estava prevista en la planificació hidrològica 2016-2021 i serà classificada com a obra hidràulica d’interès prioritari de la Generalitat, però la crisi econòmica en va aturar la tramitació. El projecte validat ha estat en exposició pública a final de l’any passat i entre les últimes al·legacions s’havia sol·licitat el soterrament de la línia elèctrica que alimentarà la instal·lació amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte paisatgístic, una petició que, segons Maluquer, l’ACA s’ha compromès a tenir en compte.

Fins al dia d’avui les aigües residuals de Pau s’han anat gestionant a través d’una estació depuradora per decantació que data del 1971. Malgrat el manteniment, buidatge de fangs i les anàlisis d’aigües que s’han anat fent, la instal·lació havia quedat obsoleta amb l’agreujant que l’abocament de les aigües decantades al Riutort, posava en risc una àrea d’alt valor mediambiental per la situació del municipi entre els parcs naturals del Cap de Creus i dels Aiguamolls de l’Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona