Infraestructures

infraestructures

L'autopista del Maresme ja travessa la Tordera

Ahir a la mitjanit es van obrir finalment al trànsit els 4,4 quilòmetres de la via ràpida entre Palafolls i Tordera

Els usuaris provinents de Palafolls, Tordera i Malgrat no veuran incrementat el peatge de Santa Susanna

L'autopista C-32 ja travessa tota la comarca. Ahir es va inaugurar els 4,4 quilòmetres de recorregut entre Palafolls i Tordera que enllacen de manera temporal amb la carretera de Blanes, la GI-600, en espera que es continuï el traçat en direcció Lloret de Mar. El nou tram manté els dos carrils per banda –amb possibilitat de ser ampliats a tres en un futur– i ha tingut un cost de 53,5 milions d'euros.

L'obra, que es va començar a construir el desembre del 2008, pretén facilitar l'accés cap a la Costa Brava i desfer el tap de vehicles que fins ara es formava quan es deixava l'autopista per accedir a la carretera N-II, a Palafolls. El perllongament permetrà als usuaris enllaçar amb la GI-600 a través d'una gran rotonda que distribuirà el trànsit. L'actuació inclou a més un tram de 800 metres que enllaçarà en un futur amb l'autovia A-2 que el Ministeri de Foment té projectada. Entre les estructures que ha exigit el nou tram destaquen dos viaductes, un dels quals és de 940 metres i salva el riu Tordera.

El conseller Nadal va destacar la bona sintonia entre les diferents administracions “que han fet possible desencallar un projecte complicat però que s'ha resolt amb les millors condicions de sostenibilitat que demanava una zona com la Tordera”. Joaquim Nadal va puntualitzar que els històrics embussos de cotxes a la cruïlla entre el fins ara final de la C-32 a Palafolls i la carretera N-II “es desplacen a Tordera, però ja lluny del nucli urbà i a través d'una rotonda que facilitarà moltíssim la distribució del trànsit”. Pel que fa a la construcció del nou ramal de la C-32 cap a Lloret de Mar, el conseller va confirmar que s'executaria “d'aquí a uns mesos”. La nova infraestructura es planteja com una via d'un carril per sentit i d'uns 7 quilòmetres “que a més de donar continuïtat a l'autopista, servirà com a variant o alternativa a la GI-682, gràcies al nou enllaç de Fenals”. Finalment, Joaquim Nadal va assegurar que els descomptes al peatge de Vilassar de Dalt de la C-32 per als maresmencs s'aplicaran abans del 30 de setembre, però només per a aquells usuaris que fan més de 16 viatges al mes, que els el rebaixaran un 25%. La resta de bonificacions es faran esperar fins a final d'any.

LA DATA

30.09.10
Aquest dia com a màxim
s'aplicarà la rebaixa del 25% als conductors de la C-32 que facin 16 viatges al mes.

Els alcaldes de la zona reclamen

“Ja la tenim aquí, tot i que jo ja havia perdut l'esperança”. L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), es va mostrar satisfet per una ampliació de l'autopista que el municipi esperava des de principis dels anys noranta. Agustí va aprofitar la posada en marxa del nou tram per reclamar l'IBI de l'autopista corresponent als anys 2002-2007, que no s'ha cobrat “tot i haver-hi una sentència a favor del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que obliga l'Estat a restituir els diners als municipis afectats”. D'altra banda, l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), va valorar el retard en l'allargament de la via ràpida com “un temps invertit en la millora del projecte per fer-lo més sostenible defensat per la plataforma Salvem Can Gelpí”. Garcia, a més, es va mostrar crític amb l'anunci que els usuaris amb origen i destinació a Palafolls, Tordera i Malgrat no veuran incrementat el preu del peatge de Santa Susanna. “El sistema que controlarà si els vehicles que passen pel peatge de Santa Susanna es queden en aquests pobles o van més enllà se situarà a la rotonda de Can Bartrolí, fet que agreujarà aquells torderencs que viuen en la majoria d'urbanitzacions més enllà de la rotonda”, es va queixar. L'alcalde va dir que reclamaria solucions viables perquè “absolutament tots els torderencs tinguin un mateix tracte quant als peatges”. L'augment del peatge de Santa Susanna, de 0,71 a 0,96 euros es farà efectiu aquesta setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona