Infraestructures

El dic de Ciutadella entrarà en servei el juny del 2011

El vicepresident de Ports de les Illes Balears, Antoni Armengol, assegura que ara només queden pendents els accessos i l'estació marítima

El govern balear calcula que el dic de Ciutadella, també conegut com Son Blanc, estarà operatiu per les festes de Sant Joan de Ciutadella del 2011. És una de les obres més importants que l'executiu autonòmic ha construït a Menorca, i, tot i els maldecaps i retards que ha portat, el vicepresident de Ports de les Illes Balears, Antoni Armengol, veu cada cop més a prop la inauguració d'aquesta obra que es va iniciar ara fa quatre anys. Tot i el fet que el govern balear d'aquella època, el PP, apuntés que s'havia de construir un nou port per garantir la seguretat ciutadana, amb referència al risc de rissaga, Armengol conclou que aquest fenomen no desapareixerà, però el perill per al trànsit comercial, el més preocupant, disminuirà. Armengol diu que amb el nou dic es traurà el trànsit comercial del port antic, ja que el perill de la rissaga s'accentuava amb aquestes embarcacions, i el tràfic nàutic i pesquer es mantindrà al port antic.

Armengol ha explicat a l'ACN que la construcció del dic ja se situa a la recta final, ja que només queden pendents l'accés al port i l'estació marítima provisional.

El dic de Ciutadella, que suposa una inversió d'uns setanta-set milions d'euros, està format per un dic interior i un braç exterior, i també de diversos molls. El constituiran 30 blocs de formigó de 16.000 tones de pes, arribats des de València. Armengol ha explicat que es pretén que el nou dic gestioni el trànsit comercial, i que l'antic doni cabuda al trànsit pesquer i nàutic. El camí de construcció del dic de Son Blanc, però, no ha estat fàcil, ja que han estat moltes les veus contràries a aquest projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona