Infraestructures

l'aturada de l'autovia tarragona-montblanc

Montblanc busca el suport socialista al tall d'avui per l'A-27

L'Ajuntament ha convidat per carta el PSC del Camp

Durarà mitja hora com a màxim

L'Ajuntament de Montblanc ho té tot a punt per a la protesta convocada avui per exigir que no s'aturin les obres de l'autovia A-27 entre la variant de Valls i l'N-240 a Lilla. Amb el lema Autovia Montblanc-Valls ja, signat pel consistori i el Consell Comarcal de la Conca, els manifestants es congregaran a les set de la tarda a les rotondes de la carretera de Prenafeta, sobre el punt on comencen els quatre carrils que comparteixen l'N-240 i la C-14. La idea, tal com explicava ahir l'alcalde, Josep Andreu, és tallar-los “mitja horeta com a molt”, ja que “no es tracta de tocar la pera a les famílies que van a la platja, ni fer que sigui una tortura per als automobilistes”. Amb tot, el trànsit d'aquestes dates, que ja hi provoca retencions tots els caps de setmana, fan preveure un caos notable. L'autopista AP-2, des de les sortides anteriors o posteriors a la de Montblanc, serà l'única alternativa.

En espera de resposta

L'Ajuntament, que ahir va emetre un ban informatiu i divendres va penjar cartells a tot el poble, ha continuat rebent adhesions els últims dies tant de la comarca com de la resta del Camp i fins i tot de Ponent –hi anirà, almenys, l'alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé–. Es confia que la mobilització sigui un èxit malgrat les vacances i les festes majors en pobles propers. Andreu, però, no sap encara si podran assistir-hi l'alcalde de Valls i la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp, si bé espera que, en tot cas, hi enviïn un representant. El batlle, que tem que no serà l'última protesta que es convoqui, també confia que hi siguin diputats socialistes com ara Francesc Vallès i l'alcalde d'Alcover, Anton Ferré, a més del de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. “Vam enviar una carta al PSC del Camp de Tarragona per demanar-los que vinguin, i crec que ho haurien de fer”, explica. També espera algú de la Diputació. “Hem fet extensiva la invitació a tothom per correu electrònic: ningú no podrà dir que no ho sabia”, sosté. Finalment, Andreu admet que “no és cap bona notícia” que, tal com publicava ahir el Diari de Tarragona, també s'hagi ajornat fins l'any vinent l'obra de la variant de Valls a la mateixa A-27.

És un repte veure quanta gent ve: és la primera manifestació a favor, i no en contra, d'una infraestructura
Josep Andreu.
alcalde


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona