la crònica

La no-inauguració de l'obra inacabada

Molts caps pensants del país deuen haver passat nits d'insomni lamentant-se que una obra que ha costat tants diners com la del tercer carril de l'autopista AP-7 entre Salou i el Vendrell no tingués una cinta inaugural ben maca perquè la pogués tallar el polític de torn. I segurament, entre tanta cabòria, a algú se li va acudir muntar allò que en podríem dir la no-inauguració: és a dir, ajuntar una bona munió de caps visibles i passejar-los per un glamurós pont sobre l'autopista envoltats de flaixos com si entressin al Kodak Theatre el dia dels Oscar.

Doncs aquesta és l'escena amb què ens van obsequiar ahir a Tarragona una llista interminable de càrrecs d'aquests que s'escriuen en majúscules, encapçalats pel president català, José Montilla, que, per cert, va fer així campana d'una sessió al Parlament que avui omple altres titulars d'aquest diari. I tots plegats ens van recordar com d'agraïts hem d'estar que ja s'hagin acabat aquells «viacrucis», la paraula amb què l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es va referir a les cues de Setmana Santa a l'AP-7, una broma que tots esperem no haver de repetir si les retencions quilomètriques es repeteixen, ara a tres carrils, per culpa d'uns peatges troncals que continuaran fins al 2010. I, evidentment, ens van insistir que tot això ens ho han fet sense apujar-nos les tarifes, tot i que molts hem viscut com un preu massa car el manteniment dels preus de sempre per circular a vuitanta i entre cons i camions.

I entre tant nom propi, una no es pot estar de preguntar-se si hauria estat tan difícil convidar un alcalde d'algun altre municipi per on, a banda de Tarragona, també corren rumors que passa l'AP-7. Tot i que també entenc per què no hi van ser els de Vila-seca o Salou, i és que els haurien aixafat la guitarra, ja que allà, les obres, no estan tan «acabades» com tants s'omplien ahir la boca dient-ho. Però ja se sap, les no-inauguracions tenen aquestes coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.