Una comissió informativa analitzarà els efectes de la central de Mequinensa

També hi participarà la delegació del govern a l'Ebre

La mesura la va anunciar divendres el delegat del govern a Lleida, Miquel Pueyo, després d'una reunió amb la plataforma i l'alcalde d'Almatret. En aquesta comissió, hi assistiran el mateix delegat a Lleida, i l'adjunt del delegat del govern a les Terres de l'Ebre, així com també els directors territorials dels departaments de Medi Ambient i Economia i Finances a Lleida, i els directors generals d'Energia i Qualitat Ambiental. De la mateixa manera, el govern d'Aragó enviarà els seus representants en matèria ambiental i s'hi convocaran els ajuntaments d'Almatret i Seròs, en representació dels municipis afectats, a més del president del Consell Comarcal del Segrià. També hi participarà directament l'empresa Carbonifera Energia SLU, promotora de la central de Mequinensa, i dos representants de la plataforma Almatret Net. En sortir de la reunió de divendres, el portaveu d'aquesta plataforma, Ignasi Florensa, va explicar que, si bé Miquel Pueyo «és un home receptiu, no ha pogut donar solució a totes les peticions».

La plataforma creu que la Generalitat hauria de presentar al·legacions al projecte, però segons va explicar Florensa «el delegat no ho veu així». El portaveu va lamentar que la zona afectada «ja és una zona sacrificada per totes les centrals, abocadors, etcètera». I hi va afegir: «Estem preocupats perquè no s'avança al ritme que caldria.» És per això que la plataforma continuarà actuant en espera dels resultats de la primera reunió de la comissió informativa.

La creació d'aquesta comissió es va anunciar pocs dies després que el govern d'Aragó va treure a informació pública el projecte de la central. Des de dimecres passat, doncs, ja es poden presentar les al·legacions pertinents al projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona