Infraestructures

Antich anuncia la creació d'una comissió de seguiment per reordenar el projecte de la platja de Palma

Es tracta d'intentar consensuar les propostes de ciutadans, ajuntaments, hotelers i comerciants

El president del govern balear, Francesc Antich, s'ha reunit aquest dimecres amb totes les forces polítiques amb representació al Parlament balear, com són el PP, el PSIB, el Bloc, UM i Eivissa pel Canvi, per reordenar el debat sobre el projecte de reconversió de la Platja de Palma. Aquest és un projecte ambiciós que pretén reduir fins a un 60% el nombre de places hoteleres i dotar l'indret de més qualitat. Aquest projecte va generar el rebuig entre els veïns i els comerciants d'aquesta zona, i ara la comissió de seguiment intentarà consensuar cada un dels passos que s'han de fer. Amb tot, no es preveu que el projecte estigui aprovat de forma provisional abans de les eleccions autonòmiques.

El projecte, pressupostat en 3.000 milions d'euros, pretenia enderrocar uns 90 habitatges, però comerciants i veïns s'hi han posat en contra.

La reunió d'aquest dimarts ha servit, doncs, per posar ordre dins aquest debat, que fa setmanes que enterboleix el futur de la Platja de Palma. En aquest sentit, el president de l'executiu ha anunciat que totes les forces polítiques que signaren l'acord han optat per crear una comissió de seguiment permanent político-institucional, lligada a la Junta Rectora del Consorci de la Platja de Palma, òrgan creat el 2005 per promoure la millora i l'embelliment de la planta hotelera, dels serveis complementaris del turisme i de l'entorn urbà.

La funció d'aquesta comissió serà estudiar les propostes que presentin els ciutadans, ajuntaments, hotelers i comerciants al projecte, i cercar les millors alternatives consensuades per tal que el Pla Director per a la reconversió d'aquesta zona tingui el màxim consens possible.

El president ha estat clar: “Si no hi ha consens, no hi haurà reforma”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona