Infraestructures

Comença l'enquesta pública per les obres de la MAT

La consulta comença el proper 20 de setembre en els setze municipis afectats i durarà un mes

Segons el decret prefectoral del 5 d'agost passat, l'anomenada MAT, la “ línia elèctrica d'interconnexió entre França i Espanya“, serà sotmesa, del proper 20 de setembre fins al 21 d'octubre 2010, a tres enquestes públiques segons la demanda de RTE-EDF Transport.

Es tracta de les tres parts d'obres diferents del projecte: l'extensió de la planta de Baixàs, la realització de les obres del túnel (que concerneix els municipis de Montesquiu, El Voló, Les Cluses, L'Albera i El Pertús) i les obres de la línia subterrània de corrent continu que travessa la plana del Rosselló i concerneix els municipis de Baixàs, Vilanova de la Ribera, Bao, El Soler, Toluges, Cànoes, Pontellà, Trullars, Vilamulaca, Banyuls dels Aspres, Tresserra, Montesquiu, El Voló, Les Cluses, L'Albera i El Pertús (oficialment tram anomenat “ part francesa del lligam elèctric subterrani de corrent continu entre Baixàs i Santa Llogaia “).

Les tres enquestes tractaran de recollir les opinions dels ciutadans sobre expropiacions, servituds i compatibilitat amb els documents d'urbanismes de les comunes indicades.

La comissió d'enquesta és presidida per Pierre Balandraud, encarregat d'estudis a la DDE de l'Erau. Els dossiers són consultables pel públic a la prefectura de Perpinyà i als ajuntaments dels pobles esmentats a les hores d'obertura habituals del 20 de setembre al 21 d'octubre. A més, un dels tres membres de la comissió d'enquesta assegurarà una permanència durant un matí o una tarda a cadascú dels municipis afectats per rebre els veïns que ho desitgin durant la durada de l'enquesta pública.

Al final de l'enquesta, una còpia dels reports o conclusions de l'enquesta seran dipositats en els ajuntaments de cada municipi així com a la prefectura i la sots-prefectura de Ceret.

Són el Prefecte (extensió de Baixàs i túnel) i el Ministre de l'Ecologia, Energia i del Mar (línia subterrània) que prendran la decisió de declarar d'utilitat pública les obres després l'estudi dels resultats de l'enquesta i donar així llum verda a l'inici de les obres.

Els cartells que anuncien l'enquesta pública acaben de ser instal.lats en les entrades dels municipis concernits des de fa alguns dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona