Infraestructures

lliçà d'amunt

Tallen la C-17 per protestar contra el quart cinturó

La manifestació, convocada per totes les formacions polítiques, aplega prop d'un miler de persones

Prop d'un miler de persones es van manifestar ahir tallant la carretera C-17 a Lliçà d'Amunt per protestar contra el traçat que el Ministeri de Foment ha proposat per al quart cinturó entre Terrassa i Granollers, que fins ahir mateix estava en exposició pública perquè s'hi poguessin presentar al·legacions. L'acte va ser convocat una setmana després de la manifestació de Sabadell, però a diferència d'aquella hi van ser presents tots els grups polítics amb representació municipal (CiU, PSC, ERC, ICV i PP), a més d'entitats i veïns.

L'acte va començar amb una concentració a la Pineda de la Riera a les deu del matí i una hora després es van dirigir a la C-17 per tallar-la en sentit Barcelona. La marxa va tenir un recorregut d'uns 6 quilòmetres; va passar pels carrers Bosc de la Riera, Pica d'Estats i Aneto, la carretera C-17 a l'altura del quilòmetre 21,8 (terme municipal de Canovelles), el camí de Can Peritxo, el camí de la Fundició i la BV-1432, i va acabar al punt d'inici, al carrer Bosc de la Riera. Per evitar retencions, el trànsit es va desviar per la carretera C-352 i la C-1415B.

L'alcalde socialista, Ignasi Simón, va ser l'encarregat de llegir el manifest en què s'exigeix al govern de l'Estat que “escolti” les reivindicacions dels contraris al projecte. Aquest manifest el van aprovar els representants de les cinc formacions per unanimitat en el darrer ple municipal, i també té el suport d'una seixantena d'entitats locals. Simón va censurar que l'estudi informatiu de tancament de l'autovia orbital s'hagués fet “mirant simplement la part més econòmica”, i va posar en relleu que “trinxa el nostre poble i el divideix”. El socialista no es refia que el govern estatal faci cas de les al·legacions que la Generalitat faci al traçat, ja que “per molta voluntat que hi posi la competència és de Foment”. Per això demana una reunió amb el ministre José Blanco.

LA FRASE

L'estudi s'ha fet mirant només la part econòmica, trinxa el nostre poble i es pot millorar moltíssim
Ignasi Simón
alcalde de lliçà d'amunt (psC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona