Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Nadal promet millores en el projecte del quart cinturó

El conseller diu que es reduirà l'impacte a Sabadell, Sentmenat, Lliçà de Munt i les Franqueses

Bustos li lliura les firmes favorables de 150 entitats

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va fer ahir una visita llampec a Sabadell per rebre les adhesions de 150 entitats locals al projecte del quart cinturó, un “ampli suport ciutadà i institucional” que va agrair perquè “durant molt de temps ha semblat que hi havia més veus en contra que no pas posicions favorables”.

Nadal va dir que el debat sobre la infraestructura ha de superar el maniqueisme de partidaris i detractors cap a la discussió del “sí, però com”. I va apostar per introduir-hi millores per potenciar-ne les prestacions –preveure'n l'ampliació– i reduir-ne l'impacte. Entre les poblacions on cal introduir els ajustaments de traçat més notables, va subratllar Sentmenat i Sabadell –al Vallès Occidental– i Lliçà d'Amunt i les Franqueses –a l'Oriental–.

L'alcalde, Manuel Bustos, va recordar que l'obra depèn de l'Estat, però que la pressió de la Generalitat serà cabdal per desencallar-la. Bustos va demanar al conseller “que la infraestructura no s'aturi més temps”: “Fa molts anys que en parlem, massa, i poc temps que es fa”, va dir, mentre que l'endarreriment limita la competitivitat de les empreses comarcals i, per tant, la creació d'ocupació. Nadal, per la seva part, va coincidir que és hora de “passar dels papers a les màquines”.

Diners per al cobriment de Can Trias

ICV ha fet públic que el govern estatal els ha acceptat una esmena als pressupostos generals que garanteix els 900.000 euros per a la urbanització de la cobertura del quart cinturó que passa per sota el barri de Can Trias, fent-hi una zona enjardinada i de lleure. Quan es va inaugurar al juny el tram entre Terrassa i Viladecavalls, l'alcaldessa de Viladecavalls, Regina Parellada (CiU), i el ministre de Foment, José Blanco, van firmar un protocol d'intencions per destinar els diners a la urbanització, que mai es va arribar a concretar en un conveni en ferm. El portaveu d'ICV a Viladecavalls, Carles Rodríguez, ha advertit a Parellada que després d'“haver fet la feina al govern, ara està a les seves mans lluitar per aconseguir que la partida s'executi al més aviat possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona