Infraestructures

equipaments

Castellfollit perdrà part del nou ajuntament

Exigeixen el compliment de la sentència que declara il·legal l'edifici

El veí de Castellfollit de la Roca Joan Gussinyer ha reclamat que l'Ajuntament enderroqui els dos metres de més d'altura que fa el nou edifici consistorial i que l'alineï a la resta d'edificacions de la zona en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que és ferma. Ho va anunciar ahir l'advocat que el representa, Jacint Planas. Gussinyer va interposar un contenciós contra l'acord del ple que denegava la seva al·legació contra les altures i les alineacions del nou edifici perquè no s'ajustaven a la normativa urbanística. “L'Ajuntament donaria llicència per fer una casa cinc metres més enrere de l'alineació d'un determinat carrer? Si l'Ajuntament ha fet una obra de 12,5 metres d'altura i la normativa permet només fins a 10,5 metres, no s'ha de ser advocat, ni arquitecte per veure que s'ha de retallar”, va indicar Planas, que va lamentar que sembla que el seu client sigui el dolent.

L'alcalde, Moisès Corominas, va dir que ahir mateix va reunir l'equip tècnic i legal per començar a redactar una proposta per restituir la normativa, que sigui proporcionada. “Ara, seran la part perjudicada i el jutge els que decidiran si és suficient”, va concloure.

D'altra banda, Jacint Planas va recordar que l'Ajuntament ha de fer a Gussinyer l'escala d'accés –afectada pels enderrocs de l'antic ajuntament– a dos pisos de Ca la Paula de la seva propietat, i que va rebutjar un acord amb la propietat per permutar una franja de 2 metres que se li havia pres a l'expropiació per una zona lateral. Ahir es va fer públic que el TSJC ha corregit la sentència sobre l'expropiació dels terrenys afectats pel nou ajuntament perquè hi ha observat un error material i confirma el valor d'expropiació establert pel jurat d'expropiació i contra el qual el veí havia recorregut. Ara, rebrà 66.398 euros i no pas 918.342.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona