Infraestructures

Les borges blanques

L'eliminació dels dos passos a nivell, acabada

Després de prop de dos anys de complexos treballs, la supressió dels dos passos a nivell ferroviaris de les Borges Blanques ja s'han acabat, segons ha anunciat avui el gestor d'infraestructures estatal Adif.

L'eliminació dels dos passos era una demanda històrica de la capital de les Garrigues, ja que s'hi han produït molts accidents, alguns d'ells mortal. De fet, l'any 2002 ja es va arribar a un acord amb Adif per executar l'obra, però el nou equip de govern municipal volia fer-ne modificacions. Finalment, amb el retorn de l'actual govern, es va reiniciar el projecte amb petites modificacions. La supressió dels passos era “imprescindible”, segons l'alcalde de les Borges, Miquel A. Estradé. “Eren un perill latent i constant. Fa força anys, va morir-hi una dona i el seu fill. A més, tallaven l'accés sud de la ciutat des de la carretera de Mollerussa i Arbeca: quan hi havia retards de trens els cotxes havien de fer cues de fins a 20 minuts”. Els dos passos suprimits eren els únics que quedaven de la línia Lleida-Roda de Berà-Barcelona, i Adif hi ha invertit 2,7 milions en eliminar-los. L'objectiu primordial del projecte ha estat “garantir la fluïdesa del trànsit de vehicles i ferroviari, a més de la dels vianants”, segons han coincidit tant l'Ajuntament com Adif.

Els treballs han consistit en la construcció d'un pas a superior per a vehicles, dos per a vianants, així com dos vials d'enllaç que han modificat el carrer d'accés a l'estació i la connexió amb el carrer de la Font Vella. El pont per a vehicles i un dels vials d'enllaç ja van entrar en servei el juliol passat, i el de vianants, al setembre. Adif encara havia de completar un dels vials d'enllaç, així com el tancament de la infraestructura ferroviària, la col·locació de pantalles acústiques i altres millores: il·luminació, arranjament dels jardins i urbanització dels entorns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona