Infraestructures

mobilitat

Endesa prohibeix el pas al vial que va al pantà de Susqueda

Els veïns del nucli de cases que es troben en aquesta zona i els propietaris del restaurant la Codina, indignats

La companyia elèctrica Endesa va instal·lar, a mitjans de la setmana passada, a la carretera que va des del Pasteral fins al pantà de Susqueda, un rètol, en castellà, anunciant que el vial és de propietat privada i prohibint-hi el pas. Aquesta mesura ha indignat els veïns de la dotzena de cases que viuen en aquella zona i especialment els propietaris del restaurant la Codina, que temen que el rètol els faci disminuir l'arribada de clientela al seu establiment. De fet, el propietari d'aquest conegut restaurant, Jaume Codina, ja va poder constatar ahir una baixada en el nombre de comensals. «No sé si és pel rètol o per la crisi, però hem tingut poca gent a l'hora de dinar», va explicar.

Isidre Font, l'alcalde d'Osor, municipi al qual pertany la part més poblada d'aquesta carretera, va explicar que el problema consisteix en el fet que cap administració pública no es vol fer càrrec de la conservació d'aquesta carretera, de manera que Endesa, per mitjà d'una estranya maniobra, ha fet públic que la carretera és de propietat privada. «M'estranya que una companyia elèctrica com Endesa sigui la propietària del camí», va declarar Font. Segons l'alcalde d'Osor, Endesa hauria optat per aquesta mesura perquè quan hi ha algun accident se'ls demana responsabilitats a ells. Aquest diari no va poder contactar ahir amb cap responsable de la companyia elèctrica. En un ple que es va celebrar divendres passat, l'Ajuntament d'Osor va acordar demanar a Endesa que, mentre no es resolgui aquesta situació, que espera que sigui temporal, es posi un altre cartell sota el rètol, en què s'anunciï el restaurant la Codina. I és que, malgrat el rètol que n'indica la prohibició, el pas no està en realitat tallat, però pot actuar com a element dissuasiu. L'alcalde d'Osor va afegir que la setmana passada va rebre una trucada d'un portaveu d'Endesa avisant-lo que posarien el rètol i que l'endemà, quan va anar a comprovar-ho, ja estava col·locat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona