Infraestructures

infraestructures

El polèmic trencant de la Sausa passa a la història

Construeixen un carril central per facilitar l'entrada i la sortida a l'N-II dels vehicles del restaurant i dels nuclis de Fellines i Viladasens, que fa molt de temps que ho reclamaven

Fa tres anys van pintar una línia contínua a l'N-II davant de l'hotel-restaurant Sausa de Terradelles (Vilademuls), conegut popularment com la Sausa, per tal d'evitar el perill que comportaven els girs cap a l'esquerra dels que, circulant en direcció a Girona, volien anar cap a l'establiment i la carretera local dels nuclis de Fellines i Viladesens, que comença en aquest punt. La contínua també impedia que, sortint de la Sausa o la carretera local, enfilessis l'N-II en direcció a Girona.

Consegüentment, per fer alguna d'aquestes maniobres calia desplaçar-se molts quilòmetres enllà i fer la volta. Els amos de l'hotel-restaurant, els veïns de Fellines i Viladasens i els ajuntaments no van tardar a protestar, però sense resultats. Foment volia esperar al desdoblament de l'N-II per aplicar-hi la solució definitiva. Amb la boca petita, alguns veïns admeten que van arribar a convertir la contínua en discontínua a base de pintura negra –però al cap de poc els de manteniment de la carretera la repintaven– i que tot sovint han infringit el codi per no haver de voltar, jugant-s'hi multes i punts del carnet.

L'inici de les obres del desdoblament de l'N-II va calmar els ànims, però com que els treballs primer es van aturar i, després, s'han ajornat sine die, en els últims mesos el malestar dels afectats s'ha incrementat, fins al punt que a l'estiu van recollir unes 600 firmes reclamant una solució urgent.

El mes que ve, enllestit

Foment per fi ho està resolent, condicionant aquest tram de l'N-II per fer-hi un tercer carril –protegit amb unes illetes– on es puguin situar els vehicles que entren i surten del Sausa i la carretera de Viladasens. Una mica més al nord estan aplicant una solució similar pels accessos a Sant Esteve de Guialbes. Al febrer estarà acabat, han comunicat els del ministeri a l'Ajuntament de Vilademuls.

LA XIFRA

600
firmes
reclamant una solució urgent es van recollir aquest estiu, després de quasi tres anys demanant-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona