«Gairebé he perdut l'esperança»

La majoria d'afectats per les expropiacions de la C-14 van ser pagesos que van veure com amb el projecte de la nova carretera es quedaven sense part de les seves terres. A més, a alguns d'ells, les expropiacions els van afectar i malmetre els sistemes de reg. Aquest és el cas de Josep Maria Bové, de la Selva del Camp. A aquest pagès li van expropiar una part dels seus terrenys, que feia més de vint anys que treballava i on hi tenia una vintena d'avellaners, un petit jardí i altres arbres fruiters, com ara pomeres i presseguers. L'expropiació també el va deixar sense la bassa i una de les canonades de reg. Bové, com els altres afectats, reclama que li paguin «el que pertoca», ja que no està d'acord amb la compensació econòmica que ha rebut per part de la concessionària. «Tot això de la carretera és molt maco, però no ho hem de pagar els pagesos», explica Bové. Per això demana que es resolgui la situació i que s'acordi «un preu que vagi bé a tothom». Bové, però, assegura que ho veu «bastant negre, ja que després de dos anys perds les esperances de tot». Ara, Josep Maria Bové està jubilat, però tot i així es dedica a conrear la terra que encara li queda. El problema que té està amb el reg, ja que en quedar-se sense bassa «si falla la bomba d'aigua, estàs perdut».

Un cas similar és el de Joan Vives, un pagès que tot i que viu a Reus, tenia terrenys amb avellaners al terme de la Selva del Camp. A causa de les expropiacions es va quedar sense una part de la terra i sense dos pous i una bassa. Això va provocar que l'any de les expropiacions no pogués aprofitar gairebé res de la collita. Vives, però, va voler tornar a construir un altre pou i una altra bassa, cosa que, com assegura la seva dona, Rosa Sanabra, «ha costat molts milions». Tot i això, Vives ha volgut tirar endavant la terra que encara li queda, perquè, com assegura Sanabra, «no pot parar quiet». Això, però, li comporta «tornar a començar de nou».

Com els altres afectats, aquesta parella espera que es resolgui la situació i que ben aviat puguin cobrar el valor dels seus terrenys dictat pel Jurat d'Expropiació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.