Infraestructures

infraestructures

El tram internacional del TAV s'inaugurarà el 27 de gener

És la data escollida per inaugurar el túnel del Pertús i les estacions de Figueres i Perpinyà, dos mesos després de l'entrada en servei

L'Ajuntament figuerenc no ha rebut encara cap notificació

El ministre de Foment, José Blanco, i el secretari d'estat encarregat de transports de l'Estat francès, Thierry Mariani, inauguraran conjuntament les noves instal·lacions de l'estació del tren de gran velocitat de Perpinyà i el túnel del Pertús, el pròxim 27 de gener. De moment, l'Ajuntament de Figueres no ha rebut cap notificació oficial de si també s'inclourà, en la inauguració, l'estació del TAV Figueres-Vilafant. El més probable, però, és que els representants dels dos estats agafin el tren en una estació i finalitzin el trajecte a l'altra, però ningú encara ha comunicat res als responsables municipals figuerencs.

La inauguració de la línia internacional, confirmada pel ministeri de transports francès, es farà, doncs, dos mesos després que entrés en funcionament la línia entre Figueres i Perpinyà i amb un mes de retard en relació amb els primers rumors que ho anunciaven per a finals de gener. També es va apuntar la possibilitat que l'acte fos presidit pels presidents dels dos estats, José Luis Rodríguez Zapatero i Nicolas Sarkozy, però finalment seran el responsable ministerial espanyol i un secretari d'estat francès les màximes autoritats.

Tot i que els trens d'alta velocitat circulen fins a Figueres d'ençà del 19 de desembre, les noves instal·lacions de l'estació de Perpinyà només es van estrenar per als usuaris aquest passat dilluns 17 de gener, amb obres encara en curs.

Ahir es va complir un mes de l'entrada en servei de la línia, però ni Renfe ni SNCF van voler donar dades sobre els usuaris.

LA XIFRA

4
trens diaris enllacen Figueres i París. A Figueres s'ha de canviar de tren per anar fins a Barcelona.

LA DATA

19.12.2010
Entrada en servei
del tram de línia transfronterera del TAV entre les estacions de Vilafant-Figueres i Perpinyà.

Reforma del barri de Sant Joan

L'Ajuntament de Figueres vol aprofitar la ubicació de l'estació per transformar radicalment el barri de Sant Joan, on resideix la comunitat gitana. Aquest serà un dels temes que es tractaran a la reunió que mantindrà avui l'alcalde de la ciutat, Santi Vila, amb el gerent de l'Incasol, Joan Llort. La voluntat és traçar una estratègia per a la reforma del barri, que tots dos tenen previst visitar abans de reunió. En els darrers temps s'han produït problemes d'inseguretat que afecten els usuaris de la carretera de Llers.

La trobada d'avui s'emmarca dins el programa d'accions preparatòries en què l'Ajuntament i la Generalitat treballen des de fa dies amb l'objectiu de dissenyar la reforma d'aquesta zona de la ciutat, aprofitant l'entrada en servei de dos equipaments importants com són l'estació del TAV i el centre penitenciari Puig de les Basses. Això implica, entre altres qüestions, la construcció de nous eixos viaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona