Sabotegen dues torres de la MAT, a Osor i Sant Hilari

Va succeir pels volts de Setmana Santa

Les torres de la línia de la MAT que s'estan aixecant a la Selva han estat objecte aquest últim mes de dos sabotatges, un a Osor i l'altre a Sant Hilari. Aquests atacs s'haurien produït pels volts de Setmana Santa, tot i que Red Elèctrica Espanyola no ha volgut entrar en detalls sobre els danys causats per aquestes accions. En el cas d'Osor, la torre afectada encara s'havia d'aixecar, amb la qual cosa el sabotatge s'hauria produït a la base. En el cas de la torre de Sant Hilari, Red Elèctrica tampoc no va voler facilitar cap informació sobre quina era la torre afectada i quins havien estat els danys. Aquests sabotatges s'afegeixen a un tercer en una altra torre a Sant Hilari el mes de desembre passat, quan algú va destrossar un dels quatre pilars sobre el qual s'havia d'aixecar l'estructura, que ara ja a està dempeus des de fa unes setmanes. Els sabotatges s'han pogut dur a terme tot i la intensa vigilància privada que hi ha a la zona. Els opositors de la MAT denuncien també que hi ha agents dels Mossos de paisà que es fan passar per excursionistes.

D'altra banda, un dels portaveus de No a la Mat, Pasqual Aguilar, va anunciar que demanaran la dimissió del delegat territorial de Medi Ambient a les comarques gironines, Emili Santos. Opositors de la línia han escrit per segona vegada al Síndic de Greuges denunciant «la falta de resposta» de Santos davant la sol·licitud d'informació arran d'un suposat delicte ecològic comès en les obres de construcció del tram de la línia a la zona del Surós, al terme de Santa Coloma de Farners. Segons els opositors, la Generalitat s'oposa «sense motiu» a ensenyar les actes d'inspecció formalitzades pel cos d'Agents Rurals a la zona. Medi Ambient va contestar que els serveis territorials «no són competents per formalitzar inspeccions de seguiment de l'execució de projectes aprovats per l'Estat», i nega que hi hagi cap «col·laboració entre administracions»; un extrem que, segons els opositors, «es contradiu» amb declaracions públiques de diferents càrrecs de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona