Infraestructures

L'Eliana inaugura el Centre de Persones Adultes

L'edifici ha estat concebut com un espai modern i sostenible on rebre una formació de qualitat, intercanviar experiències, aprendre dels altres i desenvolupar la creativitat i l'expressió artística

El vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, i l'alcalde de l'Eliana, José María Ángel, han inaugurat el nou Centre de Formació de Persones Adultes (FPA); un equipament modern, polivalent i eficient energèticament que donarà resposta a les necessitats educatives i culturals dels més de 850 alumnes amb els quals conta l'associació.

Finançat a través del Fons estatal d'Inversió Local 2010, aquesta actuació ha comptat amb un pressupost de 1.280.000 euros. Les instal·lacions destinades a la formació de persones adultes consten d'una consergeria, despatxos, una sala d'estudi i tutories, un aula d'expressió corporal, altra de dibuix i ceràmica i una tercera destinada a l'aprenentatge d'idiomes; sense oblidar altres sis aules homologades per a oferir formació a grups de 20 o 30 persones. El recinte també conta amb un saló d'actes de 270metres quadrats amb accés independent destinat a albergar balls i activitats lúdiques per als majors; a més d'exposicions i conferències.

D'altra banda, una part del nou edifici alberga quatre locals d'assaig i una sala de reunions per a grups musicals. Un d'ells estarà dedicat al grup de rock La Habitación Roja que, gràcies a aquesta nova instal·lació, podrà tornar a assajar i compondre en el seu poble.

En el disseny de l'edifici, a més d'apostar per la creació d'espais flexibles que puguen generar canvis d'ús o de distribució, s'han tingut en compte criteris d'accessibilitat i d'eficiència energètica, amb la instal·lació de plaques solars i detectors de presència en les llums. A més, no només la FPA, sinó tot el recinte de les piscines, contarà amb connexió WiFi.

Un complex dels anys seixanta

Redacció

El Centre Municipal per a la Formació de Persones Adultes forma part d'un projecte integral de rehabilitació i revaloració del conjunt d'instal·lacions municipals situades en el recinte de la Piscina. El passat estiu es va millorar l'accessibilitat en les seues instal·lacions i es van habilitar nous vestuaris i lavabos; a més d'un magatzem per a utensilis de piscina, una cafeteria i dues cambres per a la depuradora i el socorrista. També es van reparar les fugides i la xarxa de desguàs de la piscina, es va traslladar la depuradora i es van canviar els acabats del vas i de la platja. Aquesta actuació va contar amb un pressupost de 149.200 euros. En total, la renovació del complex ha contat amb un pressupost de 1,4 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona