Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Vilademuls s'atipa de la deixadesa de Foment

El ple de l'Ajuntament reclama al ministeri que acabi les obres del desdoblament de l'N-II, abandonades l'any passat, o en minimitzi l'impacte

Els treballs de desdoblament de l'N-II al terme de Vilademuls es van aturar l'estiu passat arran de les retallades pressupostàries i no se sap quan es reprendran. Les obres es van abandonar quan ja s'havien fet molts moviments de terra, deixant a banda i banda de l'actual carretera un paisatge desolador i preocupant: les empreses constructores han desaparegut deixant rere seu estructures a mig fer, camins malmesos, zones que s'inunden, forats i fins i tot un abocament il·legal de quitrà. Ni tan sols van eliminar la senyalització groga d'obres de la calçada. Mentrestant, dels imports de les expropiacions només s'ha cobrat una petita part a compte del total.

Després de fer gestions davant de les empreses i el Ministeri de Foment, sense resultats, dimarts al vespre el ple de Vilademuls va aprovar per unanimitat dels tres grups del consistori (CiU, en el govern, i AipV i IpV-AM, en l'oposició) una moció en què es reclama a Foment que reprengui les obres o faci els treballs necessaris per minimitzar l'impacte ocasionat.

Estudi exhaustiu

La moció es fonamenta en un informe tècnic elaborat per Agroxarxa (una empresa d'Unió de Pagesos) en què es detalla fil per randa el llegat que Foment ha deixat a la banda de llevant de Vilademuls. S'apunta, per exemple, que la traça s'ha deixat oberta sense terra vegetal, cosa que fa que la regeneració sigui lentíssima; que del terreny sobresurten nombroses estructures de formigó; que un tram del camí de Fellines l'han deixat sense asfaltar; que un camí rural molt transitat s'inunda quan plou perquè es va alterar el curs natural de l'aigua d'escorrentia; que ha quedat oberta una excavació molt fonda i un forat per a una arqueta a prop d'espais transitats; que no s'ha enderrocat la casa que es va expropiar als seus propietaris i ara presenta un aspecte ruïnós; que a la base de la Torre de Fellines van fer unes cales profundes fins als fonaments i no les han tapat; que en una finca que no està inclosa en el projecte hi van abocar sense permís una gran quantitat d'asfalt o, fins i tot, que en unes parcel·les van acumular terres que ara impedeixen entrar als camps de cultiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona