Arenys de Mar mira d'ordenar el trànsit a la riera mentre s'eternitza la construcció de la variant

Per evitar les cues es farà un tercer carril d'accés al rial de Sa Clavella

El primer pas per ordenar el trànsit a l'entrada de la riera d'Arenys de Mar des de l'N-II va ser la rotonda que eliminava els semàfors que congestionaven el tram final d'entrada i sortida. Ara, un nou intent per agilitzar el trànsit a la via principal del poble comporta fer un tercer carril d'accés d'entrada al rial Sa Clavella. D'aquesta manera es vol evitar les retencions dels cotxes que esperen per fer el gir al mig de la riera.

També es canviarà de lloc la parada de l'autobús que fins ara ocupava un carril quan carregava als matins persones amb mobilitat reduïda i es traslladarà al capdavall de la riera. Les obres, que està previst que acabin a mitjan setmana, obligaran a donar pas alternatiu als vehicles en un únic carril de circulació. Per això es recomana als conductors que com a mínim aquests dies facin servir altres accessos, com el del polígon Valldegata o l'accés de l'autopista. Aquestes alternatives ja les fa servir habitualment qui vol evitar haver de travessar el municipi. És la solució mentre no es fa l'esperada variant o ronda que ha de connectar en un primer tram l'N-II, a l'altura del complex comercial del multicinema, amb l'autopista i enllaçar cap a Arenys de Munt direcció al Vallès cap a Sant Celoni.

Un cop estigui fet aquest tram de la variant, la titularitat de l'actual C-61 que travessa pel centre del poble passarà a ser municipal. El traspàs a l'Ajuntament ha de servir per convertir aquesta carretera comarcal en un carrer més i començar a parlar sobre la reurbanització d'aquest eix pendent des que es va canalitzar la riera.

El futur vial arrenca d'un compromís entre l'Ajuntament i la Generalitat l'any 2003, però tot i estar projectat i valorat en 3,2 milions d'euros no té encara finançament per tirar endavant l'obra. La variant pujarà pel rial Llarg, que hi ha a tocar de Cinemes Arenys. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Joaquim Ponsarnau (ERC), en aquest nou punt començaran les obres de la rotonda de l'N-II que eliminaran la cruïlla de semàfors i serà també l'enllaç de la futura variant



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona