El govern ofereix als pagesos de la C-14 assumir el preu total resolt pel Jurat el primer trimestre del 2010

El conflicte pel preu de les expropiacions de l'autovia entre Reus i Alcover a la C-14 torna a estar damunt de la taula, però ara amb indicis d'apropament entre les parts. Segons va revelar ahir el portaveu d'Unió de Pagesos (UP), Salomó Torres, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), cridat insistentment a intercedir entre la concessionària i els afectats, els hauria ofert finalment assumir el 100% del preu resolt pel Jurat d'Expropiacions –l'empresa no està disposada a passar del 50% i ha recorregut al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya–, amb un primer pagament abans del 31 d'agost i un altre en el primer trimestre de l'any que ve. Els propietaris, a canvi, renunciarien als interessos generats des de l'ocupació de les finques, però en percebrien els corresponents al retard entre el primer i el segon pagament assumits pel govern.

Si bé el sindicat agrari admet que no és una mala oferta, l'última paraula la tindran avui els mateixos afectats, en una assemblea que es farà a Alcover i en què es pronunciaran sobre l'última proposta del govern, plantejada ahir a cuita-corrents després que en els darrers dies s'hagués reproduït –tot i que no havia transcendit– la topada entre el govern i els pagesos. I es què, segons va repassar el mateix Torres, en un primer moment el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, s'havia compromès a assumir el preu total –la meitat que no vol pagar l'empresa– en un únic pagament abans del 20 de juny. Els pagesos haurien acceptat aquesta opció renunciant als interessos, però després el conseller «va variar l'oferta», argumentant que el pressupost no donava per a més i allargant un segon termini de pagament fins al setembre del 2010. UP estava disposada a reprendre les mobilitzacions, però el govern va moure fitxa ahir per evitar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona