Vinaròs es mobilitzarà dissabte per reclamar l'A-68 i l'Ebre manté l'aposta catalana

El Consell de Cambres de Catalunya s'adhereix al manifest de Gandesa

Mentre el Ministeri de Foment continua estudiant quin serà el traçat del tram final de l'A-68, Catalunya i el País Valencià defensen les seues candidatures. En aquest sentit, l'Ajuntament de Vinaròs (Baix Maestrat) ha convocat un acte demà dissabte en què reclamarà a Foment que opte pel desdoblament de l'N-232. «No és només una infraestructura, és una peça clau per al desenvolupament econòmic i social de les nostres províncies», sosté l'alcalde de Vinaròs, Jordi Romeu. Utilitza un argument similar al que fan servir els defensors de l'opció catalana, que consisteix en el desdoblament de l'N-420, a partir de Valdealgorfa (Baix Aragó) i fins a arribar al port de Tarragona. «La reivindicació de la gent de Vinaròs és tan legítima com la nostra, cadascú ha de fer la seua feina i defensar l'opció més convenient per al seu territori», explica l'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà. Precisament, Aubà va ser un dels impulsors de l'acte que va tenir lloc fa just un mes a Gandesa per demanar a Foment que es decante per l'opció catalana. «Continuem treballant amb les cambres de comerç de Reus i Tarragona per aconseguir el desdoblament de l'N-420», diu l'alcalde de Gandesa. En aquest sentit, convocaran una reunió a Falset el 15 de juny per constituir les comissions de seguiment del manifest de Gandesa. «Estaran formades per agents socials, econòmics i polítics del Camp i l'Ebre», diu Aubà. Concretament es crearan dues comissions: una que farà el seguiment del desdoblament de l'N-420 i l'altra del desdoblament de la C-43 i l'eix de l'Ebre (C-12). Una vegada constituïdes aquestes comissions es planificarà un calendari de reunions tant amb el Ministeri de Foment com amb la Generalitat. «Intentarem reunir-nos al més aviat possible amb el ministre de Foment», assenyala Aubà. L'Estat decidirà enguany quin és el traçat final de l'A-68.

«És fonamental per al reequilibri del territori ebrenc»

El Consell de Cambres de Catalunya s'ha adherit al manifest de Gandesa en favor de l'opció catalana de l'A-68, i de la interconnexió d'aquesta autovia amb les Terres de l'Ebre. El president del Consell, Miquel Valls, ha enviat una carta al ministre de Foment i una altra al conseller de Política Territorial i Obres Públiques per informar-los del seu suport al manifest aprovat a Gandesa. «L'opció catalana de l'A-68, amb el desdoblament cap a les Terres de l'Ebre per la C-43 i la C-12 és fonamental per al reequilibri del territori ebrenc, per la seua promoció turística i econòmica i per a la projecció del port dels Alfacs», diu el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona