Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

La variant d'Olot, de quatre carrils i aquesta legislatura

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, esvaeix els dubtes sobre l'amplada de la nova carretera

L'avaluació d'impacte ambiental de l'autovia no estarà enllestida fins a la tardor

La possibilitat que la variant d'Olot, que ha d'unir l'N-260 i els accessos als túnels de Bracons, sigui de només un carril per sentit –com s'ha reclamat des d'alguns sectors de la comarca– sembla haver-se esvaït del tot. Ahir, el titular de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va donar la raó a l'equip de govern d'Olot i va afirmar que una carretera de dos carrils per sentit “és el més raonable” ateses les envergadures de les vies que ha d'enllaçar. El projecte es troba en la fase d'avaluació de l'impacte ambiental, que està previst que s'acabi a la tardor. Sobre els terminis d'execució, no va gosar concretar –“dependrà de les disponibilitats econòmiques del departament”, va recalcar–, però sí que va dir que confiava que, com a mínim, les obres hagin començat abans que s'acabi aquesta legislatura, d'aquí a tres anys. Menys clars són els terminis per al projectat desdoblament de la C-66 entre Cornellà del Terri i Besalú. Sobre aquesta obra no va donar dates, tot i que en va subratllar la importància.

La planta de triatge

Recoder va fer aquestes declaracions en una visita a Olot, en què també va tractar amb el president del Consell Comarcal del projecte de la planta de triatge d'escombraries, que està previst fer al terme de Sant Jaume de Llierca. La Generalitat –segons va manifestar– està d'acord amb l'emplaçament escollit pel Consell Comarcal. El lloc triat, però, no agrada a una part significativa dels veïns de Sant Jaume, als quals l'equip de govern municipal dóna suport. Recoder va assegurar ahir que es negociarà per buscar el màxim de consens amb Sant Jaume de Llierca.

LA FRASE

La variant té la màxima prioritat. Som conscients dels problemes de trànsit que hi ha
Lluís Recoder
CONSELLER DE TERRITORI I SOST.

Elogis a l'Observatori del Paisatge

El conseller va visitar ahir al matí la seu de l'Observatori del Paisatge, que té la seu a l'edifici de l'Hospici d'Olot. Recoder no va estalviar elogis vers aquest ens, que va qualificar de referent d'àmbit internacional, i va confirmar el suport del seu govern a la seva ampliació. En el mateix edifici s'ha d'executar el Museu del Paisatge, un projecte molt ambiciós amb el qual el conseller va mostrar també el compromís de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona