Infraestructures

infraestructures

El nou pas per sobre l'AP-7 a Sant Julià de Ramis s'obrirà aquesta setmana

Això obliga a llar avui i demà el desviament provisional i l'antiga carretera de Banyoles

Els veïns del Golf Girona i dues urbanitzacions han de fer volta

El vial nou sobre l'autopista AP-7 al seu pas pel terme municipal de Sant Julià de Ramis s'ha previst que s'obri al trànsit aquest mateix divendres. Els treballs per fer el pas nou ja permeten perfilar el tram de la carretera que passa per sobre del fals túnel de 188 metres que s'ha construït a l'autopista i permetrà recuperar el recorregut habitual dels vehicles.

Els treballs obliguen a tancar al trànsit avui i demà el desviament provisional, el pas per sota l'autopista a través del carrer Cimà i l'antiga carretera de Banyoles. Per aquest motiu, el consistori recomana als veïns de les urbanitzacions dels Camps de les Comes, Montagut i del Golf Girona que, com a ruta alternativa, utilitzin l'autovia de Banyoles, la C-66. Això suposarà que durant aquests dos dies els residents d'aquests sectors hagin de fer una volta considerable. Els habitants del Golf Girona també poden accedir a les seves cases a través de l'accés des de Sarrià de Ter.

Sis mesos d'obres

L'antiga carretera de Banyoles va quedar tallada el mes de febrer per procedir al desmuntatge del pont sobre l'autopista, que era el pas necessari per executar el fals túnel a l'AP-7 en el marc dels treballs d'ampliació de la infraestructura viària. A finals de febrer es va procedir al desmuntatge del pont, en una operació nocturna amb les espectaculars grues necessàries per moure l'estructura pesant. Acesa compleix així el calendari previst i, tal com va anunciar al febrer, el pas habitual que connecta els diversos nuclis de Sant Julià de Ramis està obert sis mesos després de començar els treballs i d'efectuar el tall de trànsit a la carretera de Banyoles.

La gran plataforma que ha originat el fals túnel sobre l'autopista es veu des del municipi com a una oportunitat per aconseguir relligar millor diversos sectors de la població. L'empresa concessionària de l'autopista i el consistori han d'acordar quin serà el projecte per crear una zona verda al damunt mateix de l'autopista. L'objectiu és poder disposar d'un gran espai que fomenti la relació dels veïns dels diversos nuclis del municipi i minimitzi els efectes que suposa el pas d'un eix viari d'alt volum de trànsit com és l'AP-7 per als veïnat més proper. Una altra infraestructura, el TAV, ja va obligar fa dues setmanes a obrir un accés nou a la urbanització del Golf Girona, ja que per l'antiga carretera hi passa la via.

LA XIFRA

6
mesos
ha estat tallat el pas sobre l'AP-7 a Sant Julià Ramis, i s'hi havia habilitat un desviament provisional.

LA DATA

04.2.2011
A principis de febrer
es va fer efectiu el tall de trànsit per poder fer la plataforma nova sobre l'autopista.

LA DATA

5.8.2011
És el dia
per al qual l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis ha anunciat l'obertura del pas per sobre l'AP-7.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona