Infraestructures

infraestructures

L'Ajuntament d'Anglès reclama 132.760 euros pel dret de pas de la MAT

L'alcalde independent, Pere Espinet, reclama els diners a Red Eléctrica Española per poder pagar les nòmines municipals del setembre

L'alcalde d'Anglès, Pere Espinet, assegura que Red Eléctrica Española (REE) els deu des de l'any 2010 un total de 132.760 euros en concepte del dret de pas de la línia de molt alta tensió (MAT) pel seu terme municipal. Segons l'equip de govern, la línia d'alta tensió passa per 3.319 metres del terme municipal de la població de la Selva. L'acord pel desplegament de la xarxa elèctrica de 400 kilowatts establia un pagament de 40 euros per metre lineal pel dret de pas. Espinet manifesta la seva perplexitat pel fet que l'anterior equip de govern, de CiU i el PSC, mai va reclamar aquesta quantitat, “malgrat la crítica situació econòmica que vivia i viu Anglès”. Un fet, que considera altament negligent a causa de la buidor de les arques municipals.

L'alcalde assegura que els més de 132.000 euros els necessita de manera urgent per fer front al pagament de les nòmines del mes de setembre dels treballadors municipals. En aquest sentit ja han fet arribar la seva reclamació a la direcció general d'Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a la comarca de la Selva, Anglès no és l'única població amb qui REE no ha complert els seus compromisos. Mentre hi ha poblacions que ja han cobrat, com és el cas del municipi d'Osor, altres tampoc ho van reclamar, com ara Sant Hilari Sacalm. A Santa Coloma de Farners, actualment ja tenen tramitada la seva petició per cobrar.

LA DADA

3.319
metres lineals són els que ocupa la MAT al municipi d'Anglès, a qui es deu 40 euros per cada metre.

LA FRASE

No entenc perquè l'anterior equip de govern no va reclamar mai els diners als quals tenia dret
Pere Espinet
alcalde independent d'anglès

Qui no demana no cobra els seus drets

En teoria qui arriba a un acord amb algú dóna per establert que es complirà per cada part. Si REE es va comprometre a pagar quaranta euros pel dret de pas de la seva línia MAT, resulta estrany que ara hi hagi ajuntaments que li vagin al darrere perquè pagui, quan ho havien de fer el 2010. Més estrany resulta encara, que hi hagi ajuntaments que no ho reclamessin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona