Infraestructures

equipaments

El centre turístic de Palafrugell, frenat

S'acabarà ara, amb dos mesos de retard

No entrarà en servei, ja que falta equipar-lo i adequar-ne l'entorn, fins a Setmana Santa de l'any vinent

La construcció del centre d'acollida turística (CAT) de Palafrugell, creat per la Generalitat com a espai impulsor turístic, s'acabarà finalment a final de mes, amb dos mesos de retard. Però, a més, la seva entrada en servei no es farà efectiva fins a Setmana Santa de l'any vinent. El motiu, segons explica l'alcalde, Juli Fernández, és que cal adequar l'entorn i crear l'accés i la zona d'aparcament per a cotxes i autocars.

L'empresa constructora UTE CAT Palafrugell va demanar la pròrroga de dos mesos de l'acabament dels treballs per “diversos motius sorgits durant l'obra”. El tècnic municipal va justificar els motius exposats per l'empresa i la junta de govern de Palafrugell va acordar acceptar-ho.

El que costarà més d'assumir, però, és la posada en funcionament, ja que abans cal adequar l'entorn, ja que es va idear el nou equipament municipal sense l'adequació del seu entorn i una zona d'aparcament per als visitants turístics.

LA XIFRA

300.000
euros
són els que fan falta, segons el govern palafrugellenc, per enllestir el centre d'acollida turística.

Diners de la Generalitat

Un problema afegit a l'entrada en servei del nou equipament turístic del municipi, a l'entrada de la vila per Mont-ras, és la intenció de la Generalitat de no aportar els recursos acordats per conveni per a aquest primer exercici i els primers anys, segons va explicar el primer tinent d'alcalde, el convergent Albert Gómez. Tot i això, des del govern palafrugellenc s'estan fent les gestions necessàries per intentar reconduir la posició del nou govern de la Generalitat davant aquests nous organismes turístics sorgits de l'anterior mandat tripartit. “Ells creuen que els CAT no són infraestructures turístiques estratègiques”, va explicar Gómez. La partida establerta per conveni per la Generalitat per al CAT de Palafrugell rondava els cent cinquanta mil euros, segons va comentar el tinent d'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona