Infraestructures

Foment no ha respost als propietaris, a Vilademuls

S'havia compromès a dir què farien amb les expropiacions al setembre

Els pagesos no descarten més accions

Els propietaris afectats per l'anul·lació de l'obra del desdoblament de l'N-II entre Orriols i Medinyà encara no tenen cap resposta del Ministeri de Foment a les seves demandes. L'Estat els va fer saber a principis de juliol que no comptava a continuar uns treballs que ja havien començat i que es van aturar el juliol del 2010 per les restriccions pressupostàries. I per això els va anunciar la voluntat de tornar-los els terrenys i així evitar pagar les expropiacions. La més d'una vintena d'afectats, majoritàriament pagesos, ja van deixar clar que aquesta no era una opció que contemplessin, perquè en haver iniciat els treballs, els terrenys han quedat ja molt malmesos, i no confien que es pugui recuperar el seu estat anterior. En alguns casos s'han tallat boscos adults, en d'altres ja s'havien construït estructures i fins i tot en un cas es va haver de desallotjar una casa particular. Fins i tot van arribar a tallar la carretera el 16 de juliol com a senyal de protesta.

Segons fonts d'Unió de Pagesos, representants del Ministeri de Foment els havien assegurat que aquest setembre tindrien una resposta definitiva respecte de la seva negativa perquè els tornessin les finques. I a hores d'ara aquesta resposta encara no s'ha produït. Per això si aquesta setmana encara no tenen notícies, es tornaran a reunir en assemblea per decidir les properes accions. Una possibilitat és tornar a fer manifestacions a peu de carretera, però no descarten tampoc acudir a la via jurídica.

Un estudi alerta de la perillositat

Abans que es conegués la decisió de l'Estat d'abandonar les obres de l'N-II entre Medinyà i Orriols, l'Ajuntament de Vilademuls havia encarregat un informe per denunciar i enumerar els diversos riscos que representava haver deixat els treballs a mig fer. Entre els aspectes de què s'alertava hi havia, per exemple, que la traça de la via s'ha deixat oberta sense terra vegetal, fet que en dificulta la regeneració, o que s'han abandonat estructures de formigó al costat de la carretera i que algunes que s'havien començat a instal·lar s'han deixat que sobresurten. També denunciaven que s'ha deixat algun camí rural sense asfaltar, i que hi ha excavacions i forats oberts sense seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona