Infraestructures

Signat a Perpinyà el finançament de la connexió elèctrica transfronterera

La Banque Européenne d'Investissement concedeix un emprèstit de 350 milions a RTE i REE

La Unió Europea aporta 225 milions del seu programa energètic EEPR

La BEI (Banque Européenne d'Investissement), amb seu a Luxemburg, participa al finançament de la interconnexió elèctrica transfronterera concedint un emprèstit de 350 milions acordats als dos gestors de les xarxes elèctriques als estats francès i espanyol, RTE (Réseau de transport d'électricité) i REE (Red Elèctrica de España).

Un acord en aquest sentit va ser signat ahir a la Prefectura de Perpinyà entre les tres parts, a les que es van afegir també els representant de la societat Inelfe (Interconnexion Electrique France Espagne) creada a parts iguals per REE i RTE per a la realització tècnica i d'ingenyeria de la connexió entre els dos estats. En representació del BEI van signar el contracte els vicepresidents Magdalena Álvarez i Philippe de Fontaine Vive, per Inelfe ho va fer el seu president Carlos Collantes, per RTE Philippe Dupuis director general adjunt de finances i Teresa Quiros directora de finances de REE.

Pressupost de 700 milions

El cost global de la interconnexió transfronterera serà de 700 milions d'euros, dels que 225 estan subvencionats per la Unió Europea, en el marc del programa EEPR (European Energy Program for Recovery). Aquest pressupost contempla el traçat subterrani entre Baixàs i la frontera i el foradament del túnel o "galeria tècnica” de vuit quilòmetres i mig paral·lela als túnels de la línia del Tgv Perpinyà-Figueres. La posada en servei comercial d'aquesta interconnexió és prevista a partir del 2014 i “doblarà la capacitat d'intercanvi elèctric entre Espanya i la resta d'Europa, passant de 1400 a 2800 Mw”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona