Infraestructures

transports

L'aeroport de Girona perd un terç de viatgers

Durant el mes de setembre hi van passar 305.622 persones

L'aeroport Girona-Costa Brava va tornar a tenir un fort descens de viatgers durant el setembre. Segons les dades fetes públiques ahir per Aena, les instal·lacions de Vilobí d'Onyar van rebre 305.622 usuaris, una xifra que és un 36,8% inferior al mateix mes del 2010. D'aquesta manera es consolida la tendència dels últims mesos, quan l'aeroport ha perdut sempre al voltant d'un terç dels viatgers a causa de la reducció de rutes i freqüències de Ryanair. De fet, les operacions han baixat un percentatge similar, un 39,5%. Això contrasta amb un context general de creixement, amb un 7,5% més de viatgers als aeroports estatals i amb augments a la gran majoria d'aeroports. Al setembre, l'aeroport de Girona va ocupar la setzena posició en el rànquing de la xarxa d'Aena, lluny dels deu primers llocs en què es movia fa tot just un any. En el que portem de 2011, han passat per l'aeroport de Girona 2,5 milions de viatgers, un 36,3% menys que el 2010. Això el situa en quinzena posició.

Pel que fa a les mercaderies, continuen sent testimonials. Al setembre es van transportar 1.256 quilos de càrrega, un 61,3% menys que el setembre del 2010. En tot l'any, la xifra puja a 59.244 quilos, que tot i pujar un 91,2% quant a l'any passat, és una quantitat molt petita.

Queixes sindicals

D'altra banda, en declaracions a Catalunya Ràdio, el president de la Federació de Transports de la UGT a Girona, Joan Muntada, va xifrar ahir en un 60% la pèrdua de llocs de treball que hi podria haver a l'aeroport amb el descens d'operacions de Ryanair per aquest hivern. Des que aquesta ha començat a suprimir vols, calcula que s'han perdut uns 200 llocs de treball directes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona