Infraestructures

alt urgell

Un operador turístic portarà esquiadors a la Seu d'Urgell

Pyrenees Airlines fa aterrar un avió de 45 places a l'aeròdrom i promet vols a partir de l'hivern del 2012

Un avió de 75 places va aterrar ahir al migdia a l'aeròdrom de la Seu d'Urgell. Era un vol de prova de la companyia Pyrenees Air Lines, una societat de recent creació impulsada per tres operadors turístics internacionals (anglès, alemany i australià) i que començaria a operar l'any vinent. La companyia té la intenció d'obrir rutes comercials a partir de l'hivern de l'any vinent per enllaçar la Seu d'Urgell amb una dotzena de ciutats europees i algunes altres de l'Estat espanyol, i fer-ho amb la vista posada en el turisme d'hivern a Andorra i el Pirineu. Els avions serien de 45 places.

Pyrenees Air Lines en té prou amb les instal·lacions previstes a l'aeròdrom de la Seu d'Urgell, ja que està programada una miniterminal, hangars per a companyies aèries i tallers. L'aterratge de l'avio de prova es va produir sense cap incidència.

La Generalitat, titular de la instal·lació, veu amb bons ulls la intenció de la companyia però no vol deixar-se endur per l'entusiasme i demana prudència.. De fet, els contactes es va iniciar fa un any i fins ahir no es van donar a conèixer. Segons fonts de les negociacions, la companyia no reclama cap subvenció pública per establir les rutes, ni al govern català ni a l'andorrà. Per poder operar, l'aeròdrom haurà de passar a ser reconegut per l'Estat com a aeroport comercial, i les destinacions fora de l'espai Schengen també necessitaran un permís especial, com Alguaire.

LA XIFRA

12
destinacions
a Europa planteja Pyrenees Airlines, entre d'altres Amsterdam, París, Londres, Lisboa i Madrid


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.