Infraestructures

L'Estat colla Alguaire fins a l'últim moment

L'aeroport de Lleida encara no té permís del Ministeri de Foment per volar fora de l'espai Schengen quan falta un mes perquè rebi els vols procedents de la Gran Bretanya

Fa més d'un any que el ministeri s'hi havia compromès

A partir de mitjan desembre s'enlairaran des d'aeroports de Londres, Belfast, Manchester, Birmingham i Bristol vols carregats d'esquiadors britànics operats pels operadors turístics Neilson-Thomas Cook amb destinació a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Però si abans d'aquell dia el govern espanyol no dóna permís perquè l'aeroport lleidatà enviï i rebi avions fora de l'espai Schengen, aquests vols de turistes britànics hauran de passar de llarg i buscar un altre aeroport on aterrar. El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Ángel Flores, ha assegurat que només falta l'enviament d'un certificat i que és qüestió “d'una o dues setmanes”. Però la proximitat dels vols de Thomas Cook, amb què es preveu portar uns 16.500 esquiadors al Pirineu a través d'Alguaire, ha despertat inquietud al territori. El director general de Transport de la Generalitat, Ricard Font, confia que el tràmit es farà sense problemes i a temps, però aquesta setmana ha advertit que seria “molt greu” que no estigués a punt per als primers vols.

Es tracta d'un compromís acordat amb l'Estat espanyol fa més d'un any i mig. El 15 de gener del 2010 el ministre José Blanco va dir que “d'aquí a sis mesos” Alguaire tindria el permís per a vols de fora de l'espai de lliure circulació europeu i ja n'han passat 22, des de llavors.

L'aeroport d'Alguaire es va fer amb la previsió d'un espai de duana i l'estratègia del govern català, titular de l'equipament, és atraure operadors britànics i russos gràcies al negoci de l'esquí. Durant aquests mesos el govern ha fet una ampliació de baix cost de la terminal amb estructures mòbils per atendre la demanda de Thomas Cook, que operarà amb dos avions alhora. A més de l'operador turístic britànic, l'aeroport lleidatà també té un acord amb dos operadors russos per a l'hivern de l'any vinent, amb un total de 6.500 esquiadors per temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.