Infraestructures

infraestructures

Sense acord perquè l'ACA es quedi el pantà de Portbou, ara municipal

L'ens demanava cobrar un cànon a canvi de la titularitat de l'embassament

L'alcalde diu que haurien pagat l'aigua més cara de tot l'Estat espanyol

L'Ajuntament de Portbou i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no han arribat a un acord perquè l'ens de la Generalitat es quedi la titularitat del pantà, que ara és municipal. Gairebé dos anys després que comencessin les obres per reparar la presa de l'embassament, les dues administracions encara no han tancat cap acord, tot i que aquella reforma havia de ser el pas previ per al traspàs del pantà a la Generalitat. De fet, les millores que es van haver de fer per tapar l'esquerda de grans dimensions que hi havia a la presa les va pagar l'ACA, però un cop enllestides el traspàs no ha acabat d'arribar mai.

Problemes econòmics

Segons explica l'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas (CiU), el problema és que ara l'ACA té molts problemes econòmics i no pot quedar-se la titularitat d'aquest embassament de l'Alt Empordà. L'alcalde diu que l'ens públic volia imposar un cànon a canvi de quedar-se el pantà, que s'hauria hagut de repercutir en la factura de l'aigua dels veïns de Portbou. “Del pantà de Boadella són moltes poblacions a repartir el preu, entre les quals Figueres, però d'aquest pantà només s'abasteix Portbou, i pagar el que demanava l'ACA hauria fet que el municipi hagués pagat l'aigua més cara de tot l'Estat espanyol”, concreta. “No volem una puja del preu de l'aigua. Ens vam comprometre en la campanya electoral a no apujar les ordenances fiscals el 2012, i no ho farem, congelarem tant taxes com impostos”, hi afegeix.

Cap despesa municipal

I és que la puja del preu de l'aigua que anava associada al traspàs del pantà a la Generalitat és el que ha fet que no s'hagi arribat a cap acord entre les dues parts. Per això, de moment l'Ajuntament mantindrà la titularitat de l'embassament. De tota manera, l'alcalde del municipi, Josep Lluís Salas, assegura que un cop l'Agència Catalana de l'Aigua ja va fer la reparació de la presa del pantà, ara el manteniment de l'embassament ja no suposa cap despesa per al municipi. “Ara el pantà està impecable i ja no s'hi haurà de fer cap inversió”, va dir Salas.

El que va fer l'ACA a final de l'any 2009 va ser reparar l'esquerda que feia que es perdessin milers de litres d'aigua cada dia. Aquesta era una petició històrica a Portbou, que havia demanat insistentment que s'intentés evitar les fuites d'aigua que hi havia contínuament.

LES DATES

19.04.09
en aquestes dates
es feia públic que ajuntament i Agència Catalana de l'Aigua negociaven el traspàs
11.12.09
comencen les
obres per reparar les esquerdes de la pesa que feien que es perdés aigua. L'ACA assumeix l'obra.
01.01.10
era la previsió
perquè l'ACA assumís la titularitat del pantà. Les converses es van allargar i no han arribat a bon port


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona