Infraestructures

infraestructures

L'aeroport de Girona tanca el 2011 amb 3 milions d'usuaris

Des del 2004 que no hi havia un nombre de viatgers tan baix

La davallada ha estat d'un 38%, i s'espera que l'anunci de dimarts de Ryanair canviï la tendència a la baixa dels últims anys

Just l'endemà de l'anunci de recuperació de rutes de Ryanair, Aena va fer públics ahir els resultats de l'aeroport de Girona el 2011. Van passar per les instal·lacions de Vilobí 3.007.649 persones, un 38,2% menys que el 2010. Així, el 2011 va ser el tercer any seguit amb davallada de viatgers, després que el 2010 i el 2009 es perdessin un 8% i un 4,1% d'usuaris respectivament. Lluny queden, doncs, els 5,5 milions aconseguits el 2008. Dels 3 milions assolits l'any passat, 2,7 els va portar la companyia irlandesa de baix cost. En segona posició va quedar Transavia, amb 101.000 viatgers. La ferida d'aquest descens s'ha vist alleujada per l'acord entre Ryanair i l'Agi per als propers cinc anys. Amb el nou acord, l'aerolínia ja va anunciar ahir que aquest estiu oferirà 59 rutes des de Girona i que hi tindrà nou avions en base. Es passarà de les 86 freqüències a la setmana de l'hivern a 236 vols a partir del 25 de març, quan s'inicia la temporada d'estiu.

Amb la firma de l'acord es produeixen situacions que no es veien des de l'entrada de Ryanair a Barcelona l'1 de setembre del 2010. Per exemple, torna a haver-hi un nombre considerable de rutes que es repeteixen tant a Girona com al Prat, com ara les de Brussel·les, Londres, Milà, Dublín i Eivissa. I, per primera vegada, es capgira la situació que havia estat habitual fins ara i que consistia en què Girona perdés rutes que guanyava Barcelona. A partir de l'estiu, algunes destinacions, com ara Düsseldorf i Càller, abandonen el Prat per tornar a Girona, amb una freqüència diària en tots dos casos. A més, s'ha recuperat la ruta a Madrid amb un vol al migdia i un a la nit. Així, per al 2012 es preveu arribar als 3,5 milions, poc més de 3 dels quals de Ryanair, en funció de la programació d'hivern.

Ajuntament i Cambra

Dels agents que formen l'Agi, l'alcalde de Girona Carles Puigdemont va destacar ahir que l'acord beneficiarà l'economia de la ciutat, i va recordar els objectius de la seva integració en l'Agi: “Volem ser-ne un motor i ser-hi presents, per fer arribar les demandes que interessen a Girona i també per tenir-hi una posició destacada quan hi hagi un nou model de gestió.” El president de la Cambra de Comerç Domènec Espadalé va destacar el pes de les noves rutes d'Escandinàvia perquè “porten un turisme de qualitat i perquè afavoreixen les relacions entre empreses”, com també el cas de Madrid. Per Espadalé, la xifra de l'acord és bona tenint en compte la situació econòmica actual, sense descartar augmentar en el futur. Finalment, el diputat del PSC Àlex Sáez també es va mostrar satisfet, si bé va lamentar que s'hagi perdut un any: “Haurem d'analitzar-ne els beneficis en relació amb els diners públics que s'hi inverteixin, una informació que ara no tenim”, va dir.

LA XIFRA

2,7
milions de viatgers
va portar Ryanair el 2011, mentre que el 2012 preveu superar els 3 milions.

Denúncia d'UGT per l'actuació de Lesma Handling

UGT ha denunciat davant Treball Lesma Handling, que fa els serveis de terra de Ryanair a Girona, perquè contracta treballadors a ETT mentre el personal viu un ERO de reducció de jornada.

Reaccions a les crítiques del ministre Soria a les ajudes a Ryanair

Les declaracions del ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, contra les ajudes econòmiques a les aerolínies han rebut diverses crítiques. Ja el mateix dimarts, el vicepresident de Ryanair, Michael Cawley, va recordar l'origen canari de Soria –on Ryanair hi té bases– i va dir que no mereixia ser ministre perquè no afavoria el turisme. El portaveu del govern, Francesc Homs, ho va defensar com a mesura estratègica per al país.

Invertiran 45 milions a Perpinyà

Les tres administracions propietàries de l'aeroport de Perpinyà han anunciat una inversió de 45 milions fins al 2018, per ampliar pistes i aparcament. Així, volen assolir més rutes i viatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona