Infraestructures

Unió d'Alella, Mollet i Terrassa per recuperar els peatges gratuïts

Els alcaldes dels tres municipis fan front comú perquè la Generalitat rescati els beneficis per als residents

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el de Mollet, Josep Monràs, i el d'Alella, Andreu Francisco, volen recuperar la gratuïtat dels peatges dels seus municipis per als residents i, per aconseguir-ho, han demanat una entrevista conjunta amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. Els tres alcaldes volen fer un front comú per reclamar a la Generalitat que reconsideri les mesures que van entrar en vigor l'1 de gener, que consideren un pas enrere perquè posen fi a una fita que s'havia assolit després de molts anys de reivindicació.

Amb el nou text, la Generalitat fomenta els descomptes per pas freqüent per a tots els vehicles, així com per alta ocupació i també per als automòbils que són més respectuosos amb el medi ambient. Els alcaldes de Mollet, Terrassa i Alella valoren positivament els dos últims sistemes de bonificacions, però consideren que s'hauria de tenir en compte la singularitat d'aquests peatges que comporten molta mobilitat obligada per la seva proximitat amb Barcelona. En aquest sentit, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha denunciat que s'està produint un greuge comparatiu amb el Berguedà, l'Alt Urgell i la Cerdanya pel que fa al túnel del Cadí, on la Generalitat manté la bonificació del 100% per als residents.

LA DATA

01.01.12
Va entrar en vigor
la nova política de peatges de la Generalitat, que comportava un increment dels preus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.