Els restauradors de la platja Llarga temen que les obres s'allarguin

Creuen que fins que no s'obri el segon tram de l'A-7 el trànsit no serà fluid

«De moment no hem notat cap davallada de la clientela», va assegurar ahir al migdia Tòful Solichero, el propietari del restaurant de la platja Llarga Tòfuldemar. L'aspecte de la platja ahir al matí va ser d'un dia d'agost qualsevol, i tot i els problemes d'accés a causa de les obres de l'A-7, els restaurants van viure amb intensitat el pas de clients. Solichero va assegurar que els clients que van acudir al seu restaurant entre setmana s'havien queixat «cruament» amb la gestió de les obres i la mala senyalització. No obstant això, el propietari augurava ahir un cap de setmana «esplèndid» i amb la platja plena de gent. «Crec que els problemes de principi de setmana es van deure a la mala comunicació i a una falta de previsions», va dir Solichero.

A més del propietari del Tòfuldemar, els amos del Iot, Josep Maria Donato, i el Mirall d'Estiu, Xavier Musté, també de la platja Llarga, van coincidir que si les obres s'allarguessin més temps del que era previst sí que podrien acabar perjudicant els seus negocis. De moment els propietaris d'aquests restaurants creuen que hauran de «patir les obres», i coincideixen amb els veïns dels barris de Llevant que el pas de camions pel tram provisional de l'autovia ha millorat la fluïdesa del tram de platges de l'N-340. Tanmateix, creuen que les retencions continuaran tant a la rotonda del Catllar com a les del Loreto. «Fins que no s'obri el segon tram de l'A-7 fins a la Móra, el trànsit en aquest tram de la carretera no serà fluid», va explicar Solichero. Per la seva banda, Xavier Musté va explicar que aquestes obres «provocaran més retencions a l'accés de l'N-340 a l'altura de la Savinosa». Musté creu que si s'allarguen podria perdre clients, ja que a causa d'experiències anteriors en aquell tram conflictiu «podrien decidir no venir a la platja Llarga a passar el dia».

LA FRASE

Tòful Solichero
propietari del restaurant tòfuldemar
«De moment no hem notat cap davallada de clients, però molts s'han queixat de les obres»

«Les obres s'allargaran fins a finals d'any»

j. m

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, va reiterar ahir la seva posició respecte a les obres de l'A7, les quals, tal com ja va advertir a finals de maig, «provocarien col·lapses». El director de la cambra va lamentar profundament que no s'hagi fet cas de les seves previsions i que, per culpa de les obres, hi hagi hagut embussos i malentesos aquesta setmana: «Es fan promeses i no es compleixen, tal com passa amb el termini dels treballs, que ja haurien d'haver finalitzat a principis d'any. Ara tampoc podem creure'ns que s'acabin d'aquí a 5 setmanes, tal com diuen», va dir Abelló. I va afegir que «segurament» s'allargarien fins a finals d'any, «provocant uns col·lapses importants.»

Petites retencions només en hora punta

m.c

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, Carles Castillo, confirmava ahir que la primera «prova de foc» s'havia superat amb nota. I és que en tot el dia només hi va haver petites retencions en hores punta, «exactament les mateixes que hi pot haver un cap de setmana qualsevol de platja». Per Castillo, «la gent s'ha acostumat als nous vials», i la millora de les senyalitzacions», juntament «amb el reforç dels dispositius policials», ha evitat les cues als accessos a Tarragona. Un dels motius que van contribuir a la «normalitat» d'ahir, segons Castillo, era l'obertura d'un ramal de la rotonda del Loreto que dóna accés a l'A-7 en sentit sud i que evita els col·lapses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona