Infraestructures

ENERGIA

Segona planta de biomassa a peu de Gavarres, a Corçà

Aquest projecte s'afegeix als de Cassà de la Selva i Albons, que ja disposen del vistiplau de la comissió d'Urbanisme

Estarà situada al polígon prop de la Bugaderia de l'Empordà

Corçà serà el segon municipi a peu de Gavarres –l'altre és Cassà de la Selva– on hi haurà una planta de biomassa, en aquest cas, amb capacitat per generar energia per a 3.700 llars. La nau estarà situada en uns terrenys de 4.500 metres quadrats a la zona industrial de Corçà i serà el primer dels quatre centres que impulsa l'empresa Sudsués que començarà a funcionar. L'energia de les plantes de biomassa són de les considerades neutres en emissions de CO2, perquè el carboni que s'allibera en cremar la fusta és igual al que ja existia a la fusta mateix. La planta, que costarà 6,5 milions d'euros, es construirà al costat de l'empresa Bugaderia de l'Empordà, que aprofitarà el vapor i l'aigua calenta per a la seva activitat industrial de neteja de roba. L'empresa impulsora de la planta de biomassa està treballant per tancar convenis amb propietaris forestals per tal de poder aprofitar la fusta dels seus boscos propers. L'empresa, de capital 100% català, assegura que si la planta és prou rendible multiplicarà la seva inversió i construirà tres plantes més, totes en municipis del Baix Empordà.

Jaume Sués, l'impulsor del projecte, va explicar a ACN que ofereixen dues modalitats de compra de fusta als propietaris forestals: o bé els paguen un cànon com si es tractés d'un lloguer que els permet gestionar la finca i la fusta que genera; o bé els propietaris vénen directament la fusta a tones a l'empresa que gestiona la planta.

L'alcaldessa de Corçà, Maria Carme Güell, ha portat amb discreció la voluntat de fer la planta al municipi fins a l'extrem d'haver parlat amb municipis veïns perquè no entressin en la licitació per una planta com volia Güell a la zona industrial de Corçà. A banda de Cassà de la Selva i Corçà també hi ha un projecte de planta a Albons.

LA XIFRA

6,5
milions.
Aquest és el cost de la planta de biomassa projectada per l'empresa Sudsués per a Corçà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.