Infraestructures

infraestructures

Pere Macias diu que Foment ho té tot per fer a la variant d'Olot

El tram de la Generalitat, en canvi, només està pendent del projecte

El diputat olotí de CiU al Congrés dels Diputats espanyol, Pere Macias, ha alertat que es parteix de zero en la tramitació del tram de la variant nord que toca realitzar al Ministeri de Foment, segons ha afirmat en una reunió del Cercle Euram de la Garrotxa a Olot. El tram de la Generalitat, el que va des de Codella, al límit amb les Preses, on anirà a parar la futura variant d'aquest municipi de l'eix Vic-Olot, fins a l'altura de l'Hostal del Sol, té des de fa poc l'estudi d'impacte ambiental aprovat i tot està a punt per a la redacció del projecte constructiu. No hi ha diners, però, tant el govern català com l'Ajuntament d'Olot ho volen tenir tot a punt per quan les finances de la Generalitat s'hagin recuperat de la crisi actual. En canvi, el tram que acaba la variant en sentit est fins al giratori de la Canya, on comença l'autovia A-26, Olot-Besalú, està tot per fer.

Per això, Macias ha avançat que realitzarà accions de manera urgent perquè la ministra del ram, Ana Pastor, agilitzi els tràmits de la variant que ha de construir el govern espanyol, ja que és eix pirinenc fins a l'enllaç amb la catalana. L'estudi es farà amb un túnel que meni fins a la carretera C-63 a la Vall de Bianya. Pere Macias ha lamentat que en la seva primera compareixença Pastor no fes cap referència a aquesta obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.