Infraestructures

Baix Llobregat

Front comú per la variant de Vallirana

Empresaris, polítics i sindicats reclamen la continuació de les obres aturades

Per primer cop, polítics, empresaris, entitats i sindicats s'han unit per exigir la continuació de la variant de Vallirana, les obres de la qual estan aturades des del juliol. Representants dels ajuntaments de Vallirana, Cervelló i Subirats, dels consells comarcals del Baix Llobregat i l'Alt Penedès, dels sindicats CCOO i UGT, de la patronal Pimec i de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic van reclamar ahir al govern i a l'Estat la represa de les obres –són responsabilitat del Ministeri de Foment, però volen que la Generalitat les inclogui en la disposició addicional tercera de l'Estatut–. Addueixen que és l'única alternativa gratuïta a l'autopista de peatge per connectar el Baix Llobregat i l'Alt Penedès, i que la suspensió de les obres suposa un greuge per a l'economia tant dels veïns com dels treballadors i empresaris, la qual cosa, segons diuen, “afecta greument, en aquests moments de crisi, la rendibilitat de les empreses del Baix Llobregat”.

L'única alternativa al peatge de l'AP-7 és travessar el centre de Vallirana, que suporta un trànsit de 30.000 vehicles diaris. Fa vuit anys que es van iniciar les obres, amb la previsió d'acabar-les el 2007. “Ara tenim un túnel de la vergonya, a mig construir”, es queixa l'alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona