Infraestructures

Patrimoni

Albanyà preveu obrir a la tardor les rutes per visitar Sant Llorenç de Sous

La ruta englobarà part de les ruïnes del monestir, l'església i la sala capitular

S'ha pogut rehabilitar per les subvencions de la Diputació i l'Ajuntament

El monestir de Sant Llorenç de Sous, situat a la localitat altempordanesa d'Albanyà, just sota la Mare de Déu del Mont, preveu finalitzar aquesta tardor l'última fase de les obres de restauració que s'hi estan fent des del 1982, i poder inaugurar un itinerari habilitat i senyalitzat amb panells informatius per tal d'obrir el monument al públic. Aquesta ruta englobarà part de les ruïnes del monestir, com també l'església, l'antiga capella i una sala capitular, la qual es podrà aprofitar per exposicions i altres activitats.

Les obres es van iniciar ara fa vint anys, impulsades per la Diputació de Girona, amb el desenrunament del conjunt, juntament amb una excavació arqueològica, ja que hi havia sectors colgats per tres metres de runa.

Actualment, el projecte està en l'última fase de consolidació i preparació per a l'obertura al públic i ha reunit una inversió total de 800.000 euros. Des de l'any 2006, les inversions, que a partir de llavors es comptabilitzen com a intervencions directes en comptes de subvencions, van poder augmentar gràcies a un conveni a partir del qual el bisbat de Girona va cedir el monestir a la Diputació per als noranta anys vinents per tirar endavant la rehabilitació. “Des de l'Ajuntament estem molt satisfets de poder recuperar un monestir del segle IX i poder fer arribar la seva importància a les persones”, va explicar l'alcalde d'Albanyà, Joan Fàbregas.

LA FRASE

Estem molt satisfets de poder recuperar el monestir i poder transmetre la seva importància
Joan Fàbregas
alcalde d'albanyà

LA XIFRA

800
mil euros
d'inversions es fan al monestir de Sant Llorenç dels Sous, al terme municipal d'Albanyà.

Un conjunt amb dotze segles d'història

Sant Llorenç de Sous és un monestir benedictí que va ser fundat al segle IX i que presenta ruïnes de construccions que arriben fins al segle XV. Entre els anys 1424 i 1428 els terratrèmols de l'anomenada fase olotina, van enderrocar parcialment el monument, que ser definitivament abandonat al segle XVI, tot i que la parròquia va continuar funcionant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.