Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

La variant de les Preses no es podrà fer a curt termini

El conseller Recoder admet que difícilment es podrà construir en aquest mandat perquè no hi ha recursos i sobre la variant d'Olot assegura que abans d'un any se'n tindrà el projecte executiu

La visita d'ahir del conseller de Territori i Sostenibilitat a la Garrotxa va deixar dues afirmacions de signe ben diferent. D'una banda, va admetre sense embuts que la construcció de la variant de les Preses de l'eix Vic-Olot va per llarg. “No es podrà executar en aquest mandat, no tenim recursos per fer inversions, tret que tinguéssim el pacte fiscal”, va afirmar en una roda de premsa abans de reunir-se amb el consell d'alcaldes. D'altra banda, va confirmar que la tramitació de la variant d'Olot (que ha de connectar la de les Preses amb l'A-26 pel pla de Sant Andreu) va avançant. “D'aquí a un any estarà redactat el projecte executiu”, va assegurar.

Accessos a l'hospital

De la variant d'Olot ha de sortir un vial que connecti amb el nou hospital comarcal, l'entrada en servei del qual està prevista per a mitjan 2013. L'Ajuntament ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que assumeixi una part del cost d'aquesta obra, que es consideraria integrada en el projecte de la variant. La resposta encara no s'ha produït, però ahir Recorder no va descartar que s'accedís a la petició del consistori.

El Ripollès

La JNC del Ripollès va demanar ahir al conseller Recoder –que va dedicar la tarda a aquella comarca– que es mantingui el darrer “tren blanc” del diumenge un cop s'acabi la temporada d'esquí. El tren es posa en servei mentre hi ha esquiadors que pugen a la Molina, però també és molt utilitzat –afirma la JNC– per estudiants de la Cerdanya, el Ripollès i altres comarques per tornar a Barcelona al final del cap de setmana.

LA FRASE

No tenim recursos per a inversions, tret que tinguéssim el pacte fiscal
Lluís Recoder
CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT

Reunió per a la planta de Sant Jaume

El conseller Recoder i l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig, van acordar ahir trobar-se ben aviat per parlar del polèmic projecte de construcció de la planta de triatge de residus que el Consell Comarcal té previst construir en aquell municipi. A la reunió –que encara no té data–, hi assistiran també representants d'altres departaments de la Generalitat i, si volen, també membres del Consell de la Garrotxa, va manifestar ahir Ferran Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona