ICV-EUiA tancarà a Cerdanyola la campanya institucional per a la implantació del Tramvallès

El grup municipal d'ICV-EUiA presentarà demà al ple de Cerdanyola una moció de suport al Tramvallès, el tramvia que ha d'unir les principals localitats de la comarca. La importància estratègica de Cerdanyola en el projecte és cabdal, ja que la idea és que aquí hi hagi un nus de connexió entre les dues línies principals previstes a la comarca, així com amb la resta del transport públic. «És hora de fer inversions en transport públic al Vallès Occidental, per pal·liar els importants problemes de mobilitat que tenim», afirma l'alcalde de Cerdanyola i membre de la coalició ecosocialista, Toni Morral, que també destaca que el tramvia és un mitjà de transport «lleuger i ecològic».

La moció de Cerdanyola, que arriba al ple després d'haver rebut el suport del Consell de Mobilitat de la ciutat, pot significar que ja siguin vuit les ciutats del Vallès Occidental que ja hagin donat suport institucional al Tramvallès, després de Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell, Badia del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda. Una tasca que la coordinadora d'EUiA al Vallès Occidental, Marisol Martínez, recorda que va sorgir de la societat civil, i més concretament de les entitats PTP i Adenc però que, «gràcies a la coalició, ha arribat als plens municipals i al Parlament».

Una vegada acabada la campanya institucional d'ICV-EUiA per a la implantació del Tramvallès, ara n'engegarà una altra adreçada directament a la ciutadania. La coalició ecosocialista ha preparat materials gràfics, com ara tríptics i plafons explicatius, que es donaran a conèixer durant les festes locals de les ciutats. El president d'ICV al Vallès Occidental, Xavier Boix, està convençut que «el tramvia del Vallès podria ser una realitat a partir del 2011», atès que la proposta ja forma part del pla nacional d'infraestructures i del pla territorial metropolità.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona