Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

ApG s'uneix als que volen la planta de Sant Jaume al polígon industrial

L'alcalde, que la setmana entrant s'entrevistarà amb Recoder, insisteix que l'Ajuntament està disposat a acudir als tribunals si la via del diàleg fracassa

Alternativa per la Garrotxa (ApG) es va sumar ahir, de manera formal, als col·lectius i partits polítics que fan costat a l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, d'ERC, en la polèmica per la ubicació de la planta de triatge d'escombraries comarcal. Igual que l'equip de govern, així com ERC, SI, Unió de Pagesos i Naturalistes de Girona, aquesta formació entén que les instal·lacions no poden fer-se a Can Coma de Baix –la finca triada pel Consell Comarcal– perquè és sòl rústic, i que el complex s'hauria de construir al polígon industrial de Politger, situat al costat. El portaveu d'ApG, Raül Massanella, va apuntar que Can Coma de Baix no reuneix les condicions adients, que fer-hi aquí la planta entraria en contradicció amb documents de planificació com ara el pla territorial, i que en tot el procés no s'ha tingut en compte l'opinió ciutadana. El portaveu d'ApG no va voler subscriure les insinuacions fetes pel diputat gironí de SI, Toni Strubell, que en la tria dels terrenys hi havien influït interessos particulars, però en canvi sí que va dir que tenia “la sensació que la decisió ja estava presa”, malgrat que tot just s'està en el període de presentació d'al·legacions. Per ApG, el Consell Comarcal hauria de rectificar i ser més transparent, pel bé de la imatge de la institució.

La setmana que ve l'alcalde, Ferran Puig, té previst entrevistar-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per exposar-li el punt de vista del consistori.

LES FRASES

Fem una crida al Consell Comarcal perquè rectifiqui i sigui més transparent
Raül Massanella
PORTAVEU D'APG
Ens aboquen a haver d'anar als jutjats, cosa que no ens agradaria haver de fer
Ferran Puig
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA

Cursa contra rellotge

La Generalitat hauria de tenir la planta de triatge en funcionament el 2015, si no vol ser sancionada per la UE. La pressa que té el govern va a favor de l'Ajuntament –pensen a Sant Jaume– i ahir l'alcalde va tornar a amenaçar de portar el cas als tribunals –amb el retard en la tramitació de l'obra que això podria implicar– si el Consell Comarcal no rectifica. Es decidirà si es recorre a la via judicial un cop se sàpiga la resposta a les al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona